Nova zahtevna preizkušnja za Gajserja in tudi Pancarja

V nedeljo 3. aprila bo na sporedu četrta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2022. Gostila jo bo Agueda, kjer bo na programu Velika nagrada Portgualske.


Karavana motokrosistov se je iz Južne Amerike, kjer je nazadnje vozila v Argentini, seli spet v Evropo. V nedeljo 3. aprila bodo vozniki, ki tekmujejo za točke svetovnega prvenstva v motokrosu, peljali četrto dirko sezone. Slovenske barve z licencama AMZS bosta zastopala Tim Gajser in znova tudi Jan Pancar.

Gajserja na štartu čakata Herlings in Febvre

Portugalska preizkušnja bo za Gajserja zelo pomembna. Zmagovalec prvih treh dirk sezone se bo namreč na progi Crossdromo Internacional de Agueda znova meril tudi z Jeffreyem Herlingsom in Romainom Febvrejem. Lanskoletna prvouvrščena v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo sta namreč sanirala poškodbi in bosta bržčas lačna dirkanja želela takoj pokazati, kaj zmoreta. Gajser se zaveda, da bosta Nizozemec in Francoz verjetno sila motivirana, saj sta izpustila prve tri preizkušnje sezone, v katerih si je slovenski motokros šampion nabral lepo zalogo točk, s katerimi je na prvem mestu v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo. V dobri formi je tudi novinec v razredu MXGP Maxime Renaux, trenutno drugi po treh preizkušnjah svetovnega prvenstva, štrene v boju za zmagovalni oder pa bi utegnila mešati tudi Jorge Prado in Jeremy Seewer, seveda pa lahko preseneti še kdo s seznama prijavljenih na dirko. Portugalsko ima Gajser sicer v lepem spominu, saj je nazadnje tu pred skoraj tremi leti dobil obe vožnji ter se premočno veselil skupne zmage pred zdaj že upokojenim Antoniom Cairolijem. Proga, ki se nahaja dobro uro vožnje z avtom južno od Porta, je dolga 1630 metrov in velja za hitro. Vsebuje kar nekaj zelo zahtevnih odsekov in ritem sekcij, na katerih bo potrebna maksimalna zbranost, saj bo lahko že vsaka drobna napaka usodna in bo pomenila izgubo mest v končni razvrstitvi.

Proga mi je všeč in na njej sem že zmagal, zato upam, da bom nadaljeval pozitiven niz rezultatov. Želim priti do "ena ena" (op. p. zmag v obeh vožnjah), zato se vsi v ekipi zelo trudimo ter trdo delamo in lepo je, da je bil ta trud doslej poplačan,

je povedal Gajser pred četrto dirko sezone, na kateri bo lovil še četrto zaporedno zmago na letošnjih preizkušnjah za svetovno prvenstvo.

Prva vožnja VN Portugalske v razredu MXGP v Aguedi bo v nedeljo 3. aprila 2022 ob 15.15, druga pa ob 18.10.

Pancar znova v lovu na dober rezultat

V razredu MX2 bo ponovno nastopil tudi Jan Pancar, ki je vsled prevelikih stroškov izpustil zadnjo dirko v Argentini. Ker se v letošnji sezoni sooča z tudi izzivom vodenja lastnega moštva TEM JP253, mora seveda skrbno premisliti, kako bo porazdelil proračun, ki ga ima na voljo. Na progi v patagonskem gozdu je žal izpustil lepo priložnost za vidno uvrstitev, a že na Portugalskem bo imel novo možnost, da še nadgradi svoje vožnje ter pokaže potencial, ki ga premore. Nazadnje je v drugi vožnji v Mantovi demonstriral, da je zelo blizu deseterice in ta motiv ga bo zanesljivo gnal tudi v Aguedi. Pogoj za ponovitev dobre druge vožnje iz Italije bo vnovič dober štart, ki je dejansko ključnega pomena za dobro uvrstitev. Pancar je temu elementu posvetil veliko časa in zdi se, da ja napočil čas, da začne obirati sadove trdega dela na treningih tudi z uvrstitvami na dirkah, ki bi mu obraz raztegnile v nasmeh ter ga morda približale tudi pogodbi v kakšnem od tovarniških moštev v naslednji sezoni.

Jan Pancar smelo zre v prihodnost in bo na Portugalskem vnovič lovil dober rezultat.

Prva vožnja VN Portugalske v razredu MX2 v Aguedi bo v nedeljo 3. aprila 2022 ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovno prvenstvo v motokrosulicencaTEM JP253

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

23

Priljubljenost članka

23

Shrani

Delite s prijatelji