Na prvi dirki evropskega prvenstva v motokrosu šest slovenskih voznikov

V nedeljo 24. aprila 2022 bo v Italiji na sporedu prva dirka evropskega prvenstva jugozahodne cone v motokrosu za voznice in voznike motorjev s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Slovenske barve bo zastopala šesterica dirkačev z licencami AMZS.

Tai Vidovič v Italijo odhaja z lepo popotnico, saj je dobil vse štiri vožnje na prvih dveh dirkah državnega prvenstva Slovenije v razredu MX65.
Tai Vidovič v Italijo odhaja z lepo popotnico, saj je dobil vse štiri vožnje na prvih dveh dirkah državnega prvenstva Slovenije v razredu MX65.

Po trije v posameznem razredu

Sezona dirk evropskega prvenstva za voznice in voznike jugozahodne cone se bo začela v Italiji. V nedeljo 24. aprila se bodo na progi Gazzane di Preseglie, ki se nahaja zahodno od Gardskega jezera, v mednarodni konkurenci pomerili tudi slovenski vozniki. V razredu EMX65 bodo formo preizkušali Tai Vidovič, Alex Novak in Svit Vižintin, čim boljši rezultat v razredu EMX85 pa bodo lovili Miha Vrh, Gal Geršak in Val Slavec. Vseh šest je na prvih dveh dirkah državnega prvenstva Slovenije pokazalo, da so dobro pripravljeni na izzive letošnje sezone. V šibkejšem razredu sta Vidovič in Novak dominirala tako na Prilipah kot v Savskem Marofu, za dober končni rezultat pa si nikakor ne bosta smela privoščiti niti drobnih napak na progi.

Alex Novak si želi v Italiji vse vožnje odpeljati brez napak in brez problemov s sprednjo zavoro, s katero se je soočal na prvi dirki državnega prvenstva na Prilipah.

Pomembne bodo tudi izkušnje

V razredu EMX85 imajo Vrh, Geršak in Slavec že kar nekaj mednarodnih izkušenj, kar bi lahko s pridom unovčili tudi na dirki. Za vse velja, da bo izjemno pomembno dobro voziti že na treningih, se čimbolje spoznati s progo ter nato maksimalno zbrano odpeljati sobotne kvalifikacije, ki pomenijo vstopnico za nedeljski vožnji na dirki. Fantje so sposobni še malce nadgraditi svoje vožnje z dirk državnega prvenstva, kar bi jim lahko na koncu prineslo tudi želene rezultate.

"Bil je zelo dober trening za evropsko dirko," je po zadnji dirki državnega prvenstva Slovenije v Savskem Marofu povedal Miha Vrh (št 522), zmagovalec v razredu MX85. Lukas Osek (št. 34) je v drugi vožnji zaostal za Vrhom, prvo pa je bil hitrejši samo za 23 stotink sekunde.

V koledarju jugozahodne cone je sicer skupno na sporedu pet dirk. Naslednja bo 1. maja v Franciji, potem sledi 22. maja preizkušnja v Španiji,  29. maja pa bo še dirka na Portugalskem. Zadnja preizkušnja za točke evropskega prvenstva bo 12. junija pri nas v Sloveniji, in sicer na sloviti radizelski progi, kjer bodo v vlogi organizatorja člani AMD Orehova vas.

Ključne besede


AMZSmotokrosRadizelAMD Orehova vasevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhGal GeršaklicencaVal SlavecTai VidovičAlex NovakSvit Vižintin

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji