V Goričanu Žagar s povabilom organizatorja, Škorja v rezervi

V soboto 30. aprila bo v Goričanu na Hrvaškem prva dirka svetovnega prvenstva v speedwayu v letu 2022. Na njej bo s povabilom organizatorja nastopil tudi Matej Žagar, Nick Škorja pa bo v vlogi rezerve.

Nick Škorja je zmagal na preizkusu za SGP dirko v Goričanu. (Foto/Speedway Club Unia - M. Kiš)
Nick Škorja je zmagal na preizkusu za SGP dirko v Goričanu. (Foto/Speedway Club Unia - M. Kiš)

Testna dirka Škorji

Prva postaja svetovnega prvenstva v speedwayu v letu 2022 bo Goričan na Hrvaškem. Na uvodni preizkušnji sezone bo s povabilom organizatorja nastopil tudi Matej Žagar, ki pa ne bo edini voznik z licenco AMZS na dirki. V vlogi rezerve bo namreč tudi Nick Škorja. Preizkušnja bo zaradi slovenskih voznikov verjetno dobro obiskana tudi s slovenskimi ljubitelji speedwaya, ki jih bo zagotovo zanimalo, kako bodo ob odsotnosti ruskih dirkačev premešane karte v smetani svetovnega speedwaya ter kako visoko se lahko na svoji priljubljeni progi zavihti Žagar. Na priložnost bo čakal tudi Škorja, ki je zmagal na generalki pred dirko za Veliko nagrado Hrvaške na stadionu Millenium, v vlogi tehničnega direktorja pa bo vse nadzoroval Izak Šantej. Novi promotor tekmovanj za svetovno prvenstvo v speedwayu je namreč teden dni pred dirko sezone organiziral mednarodno testno dirko, na kateri je nastopilo pet slovenskih voznikov.

Na preizkusu v Goričanu je sodelovalo tudi pet slovenskih voznikov. (Foto/Tomaž Požrl)

Vsi so se v izenačeni mednarodni konkurenci in po enakem sistemu, kot ga bomo v soboto 30. aprila gledali na dirki za svetovno prvenstvo, prebili v polfinalne vožnje, Škorja in Ivačič pa tudi v finalno, v kateri sta zasedla prvo in tretje mesto. Mednju se je vrinil le Italijan Nicolas Covatti, četrti pa je bil Čeh Daniel Klima. Dobro sta se odrezala tudi mladinca Anže Grmek in Miran Praznik. Oba sta se uvrstila v polfinalni vožnji in s tretjima mestoma za las zgrešila finale.

Organizatorji so se tudi za generalko zelo potrudili. (Foto/Tomaž Požrl)

Z dirko sem kar zadovoljen. Končal sem jo na 5. mestu z 12 točkami. Proga je bila zelo zahtevna in nekoliko nevarna, dirka pa je zaradi usklajevanja potekala precej dolgo,

je povedal Grmek, dobre volje pa je bil tudi Praznik.

Občutki po dirki na odru, kjer bo čez teden dni potekal Grand Prix, so vrhunski. Kar se tiče same proge, je bila kar zahtevna. Prišel sem do polfinala, nato pa izpadel in pristal na 6. mestu z 10 točkami. Dan sem končal z dobro voljo, sedaj pa se pripravljam na naslednjo dirko, ki me čaka na Poljskem v Gorzowu.

Testno preizkušnjo v Goričanu je vozil tudi Denis Štojs, ki je glavni del dirke končal na 7.mestu.

Od leve Ivačič, Grmek in Covatti na preizkusu v Goričanu. (Foto/Tomaž Požrl)

Vstopnice za dirko SGP Goričan 2022 lahko pridobite na tej povezavi.

REZULTATI

SGP Test Event Goričan 2022: 1. Nick Škorja (AMD Krško), 2. Nicolas Covatti (ITA), 3. Matic Ivačič (ST Lendava), 4. Daniel Klima (ČEŠ), 5. Anže Grmek (AMTK Ljubljana), 6. Miran Praznik (AMD Krško), 7. Denis Štojs (AMD Krško), ...

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSGrand PrixNick ŠkorjaspeedwaySGPsvetovno prvenstvosvetovno prvenstvo v speedwayulicencaIzak ŠantejGoričan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji