Na prenovljeni progi v Krškem se bodo mladinci borili za vstop med svetovno elito

V soboto 7. maja bodo člani AMD Krško na stadionu Matije Gubca organizirali dirko mladincev do 21 let, ki bo štela za kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Anže Grmek v družbi trenerja Francija Kalina (levo) v Goričanu, kjer je sodeloval na testni dirki za uvodno Speedway Grand Prix preizkušnjo sezone.
Anže Grmek v družbi trenerja Francija Kalina (levo) v Goričanu, kjer je sodeloval na testni dirki za uvodno Speedway Grand Prix preizkušnjo sezone.

Stadion Matije Gubca v Krškem bo v soboto zvečer znova v znamenju speedwaya. AMD Krško bo namreč gostil kvalifikacijsko dirko za svetovno prvenstvo mladincev do 21 let. Na prenovljeni progi bo vozila ena od sicer treh kvalifikacijskih skupin, v katerih po 16 mladincev lovi štiri mesta, ki vodijo v finalno serijo SGP2. Med njimi bosta tudi mladi Ljubljančan Anže Grmek in adut domačega društva Miran Praznik. 

Prenovljena proga

Oba slovenska voznika sta šele pred kratkim preizkusila ovalno stezo v Krškem, ki je bila pred začetkom sezone deležna obsežne in zahtevne prenove. Spremenjena je širina obeh zavojev ter njuna naklona, zamenjali pa so tudi podlago steze, zato lahko verjetno pričakujemo vrsto izenačenih in napetih voženj. Zanesljivo med mladimi vozniki ne bo manjkalo niti vselej za gledalce zmeraj atraktivnih prehitevanj.

Upam, da bom imel na sobotni dirki več sreče z motorji, kot sem jo imel pred kratkim v ligi na Poljskem. Konkurenca je močna, ampak vseeno se bom maksimalno boril za vsako točko. Kar se tiče poznavanja proge, bom imel rahlo prednost pred ostalimi, saj sem po končani prenovi steze v aprilu na njej lahko dvakrat treniral ter se tako vsaj malo pripravil. Upam na najboljši možen rezultat in vabim gledalce, da pridejo navijati v čim večjem številu,

je povedal mladi domaćin Praznik. V finalno serijo svetovnega prvenstva mladincev do 21 let, ki jo je nov promotor svetovnih prvenstev po vzoru iz motociklizma poimenoval v SGP2, se bodo uvrstili najboljši štirje na sobotni dirki. Finalna serija pa bo nato del programa na dirkah Grand Prix (SGP) na štadionih v Pragi, Cardiffu in Torunu.

Anže Grmek in Miran Praznik s trenerjem Francijem Kalinom.

Dirka se bo začela v soboto 7. maja 2022 ob 19. uri, trening pa bodo imeli vozniki že ob 15. uri. Vstopnice si lahko zagotovite v predprodaji na tej povezavi ali na vseh prodajnih mestih Petrola.

Ključne besede


AMZSAMD Krškospeedwaysvetovno prvenstvoAnže GrmekkvalifikacijelicencaMiran Prazniksvetovno prvenstvo do 21 letmladinci

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

13

Priljubljenost članka

13

Shrani

Delite s prijatelji