AMZS Idealna linija o dirkah v Goričanu, Krškem, Maggiori in Lalinu

Peta oddaja v letu 2022 o podrobnostih dirk svetovnega prvenstva v speedwayu in motokrosu ter preizkušnji, ki je štela za točke svetovnega prvenstva za ženske v vzdržljivostnem motociklizmu.


AMZS Idealna linija v peti oddaji v letu 2022 poroča o uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva v speedwayu, na kateri je v Goričanu na Hrvaškem s povabilom organizatorja nastopil tudi Matej Žagar, Nick Škorja pa je bil v vlogi rezerve. V Krškem so se mladinci do 21 let na stadionu Matije Gubca merili v kvalifikacijski dirki za svetovno prvenstvo v speedwayu. Slovenijo sta zastopala Anže Grmek in Miran Praznik. Na progi Maggiora Park v Italiji je šesto zmago na sedmi dirki sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v razredu MXGP vknjižil Tim Gajser, Jan Pancar pa je tekmoval v razredu MX2. Lalin v španski pokrajini Galicija je gostil uvodno dirko svetovnega prvenstva v vzdržljivostnem motociklizmu za ženske. Z licenco AMZS je tekmovanje zaradi poškodbe žal predčasno končala lanskoletna motošportnica leta Tjaša Fifer. Podrobnosti o vsem najdete v peti oddaji sezone!

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


Matej ŽagarAMZSTim GajsermotokrosenduroJan PancarNick Škorjaspeedwaysvetovno prvenstvoAnže GrmeklicencaMiran PraznikTjaša Fifer

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji