V Španiji Miha Vrh tik pod zmagovalnim odrom

Na tretji dirki evropskega prvenstva jugozahodne cone v motokrosu za voznice in voznike motorjev s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov sta slovenske barve z licencama AMZS zastopala Alex Novak in Miha Vrh.

Vrha je tokrat le točka delila od zmagovalnega odra.
Vrha je tokrat le točka delila od zmagovalnega odra.

Po dirkah v Italiji in Franciji so se mladi motokrosisti, ki vozijo v evropskem prvenstvu jugozahodne cone, tokrat merili v Španiji. Gostitelj dirke je bila Talavera de la Reina, na progi Cerro Negro pa sta z licencama AMZS slovenske barve branila Alex Novak v razredu EMX65 in Miha Vrh v razredu EMX85.

O tretjem mestu odločila ena točka

Vrh je sobotne kvalifikacije opravil zelo dobro. Privozil si je 6. mesto in nakazal, da se lahko v nedeljskih vožnjah poteguje za visoka mesta ter lepo število točk za končno razvrstitev. V nedeljsko prvo vožnjo se je pognal previdno, a je hitro našel dober ritem, s katerim se je v šestem krogu prebil na tretje mesto. Član ŠD MX Moto društva Bistrc je nato vozil zelo zbrano ter je zadržal visoko mesto vse do cilja. Z drugo vožnjo je Vrh začel podobno kot s prvo. Znova je stopnjeval ritem, vendar tokrat so se tekmeci izkazali za trši oreh in višje od petega mesta se mu ni uspelo prebiti. Skupno je za tretjim mestom na dirki zaostal le za točko, a je lahko tudi četrtim mestom zelo zadovoljen, saj je v skupni seštevek razreda EMX85 dodal novih 36 točk. Dirko je sicer dobil italijanski voznik Nicolo Mannini, ki je skupaj osvojil 47 točk.

Deveto in deseto mesto za Novaka

V šibkejšem razredu je Novak v soboto v kvalifikacijah zasedel 7. mesto ter si izboril dober štartni položaj v nedeljskih vožnjah, ki sta šteli za točke evropskega prvenstva. Prve vožnje v nedeljo ni začel najbolje, saj je bil po prvem krogu šele na 15. mestu. A potem se je zbral in stopnjeval ritem ter v cilj pripeljal na 9. mestu. Drugo vožnjo je mladi član AMD Brežice odpeljal bolj konstantno in z manj nihanji, kar mu je v cilju prineslo 10. mesto. Skupno je na dirki osvojil 9. mesto in za skupni seštevek vknjižil 23 točk. Zmago na preizkušnji si je z maksimalnim izkupičkom petdesetih točk privozil avstrijski voznik Ricardo Bauer.

Alex Novak je osvojil skupno 9. mesto in v skupni seštevek razreda EMX65 dodal 23 točk.

Naslednja dirka bo že v nedeljo 29. maja na Portugalskem v kraju Fernao Joanes na progi Guarda. Zadnja preizkušnja za točke evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone pa bo 12. junija na sloviti radizelski progi, kjer bodo v vlogi organizatorja člani AMD Orehova vas.

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD Orehova vasevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhlicencaAlex Novak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji