Grmek dvanajsti v Debrecenu

Mladi slovenski voznik Anže Grmek je na Madžarskem vozil predkvalifikacijsko dirko svetovnega prvenstva v speedwayu, Miran Praznik pa je imel v Debrecenu status prve rezerve.


Z novim promotorjem in glavnim organizatorjem dirk svetovnega prvenstva v speedwayu se je spremenil tudi format tekmovanja, ki voznikom omogoča, da se skozi kvalifikacije prebijejo med elitno petnajsterico, ki ima zagotovljene vstopnice za preizkušnje svetovne speedway elite. Debrecen na Madžarskem je bil gostitelj predkvalifikacijske dirke za finalno preizkušnjo FIM GP Challenge. Slovenijo sta na njej z licencama AMZS zastopala mlada Anže Grmek (AMTK Ljubljana) in Miran Praznik (AMD Krško). Predvsem sta nabirala dragocene izkušnje. Grmek je v petih vožnjah osvojil pet točk in na koncu zasedel 12. mesto, Praznik pa je imel status rezerve in je priložnost za dokazovanje dobil v deveti vožnji, v kateri je vozil tudi Grmek, a si ni uspel privoziti točke in mu je pripadlo skupno 17. mesto. V finalni krog FIM GP Challenge so se sicer iz te skupine prebili Avstralca Jack Holder in Rohan Tungate ter Poljak Szymon Wozniak in Latvijec Andzejs Lebedevs.

V soboto 11. junija 2022 bosta na sporedu še dve predkvalifikacijski preizkušnji, v katerih si bodo prvi štirje zagotovili nastop na finalni dirki FIM GP Challenge. V Nagyhalaszu na Madžarskem bo vozil Nick Škorja, v Žarnovici na Slovaškem pa tudi aktualni državni prvak Slovenije v speedwayu Matic Ivačič.

Ključne besede


AMZSFIMspeedwayAnže GrmekkvalifikacijelicencaMiran Praznik

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

7

Priljubljenost članka

7

Shrani

Delite s prijatelji