Četrta dirka državnega prvenstva v motokrosu bo v Mačkovcih

Člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota bodo v nedeljo, 3. julija 2022, na progi v Mačkovcih pripravili četrto dirko sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu.


Četrta dirka državnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih. Vozniki z licencami, ki tekmujejo v odprtem prvenstvu Slovenije bodo po dirki v Škednju tokrat motocikle in fizično pripravljenost testirali v Prekmurju. V vlogi organizatorja bodo tokrat prizadevni člani AMD Štefan Kovač Murska Sobota, ki se lahko pohvalijo z več kot petdesetletno zgodovino priprave dirk najvišje državne ravni v motokrosu.

Večji del proge je nared in pripravljen za dirko, pravočasno pa bo poskrbljeno tudi za druge organizacijske zadeve. Vremenska napoved trenutno kaže na možnost posameznih ploh, ampak upamo, da bo vreme zdržalo brez padavin ter da bomo imeli ob progi tudi lepo število gledalcev,

je povedal Tomaž Trajbarič, predsednik AMD Štefan Kovač Murska Sobota in hkrati tudi predsednik Strokovnega sveta za avto-moto šport AMZS. Organizatorjem bo letos pomagala tudi slovenska vojska, ki bo poskrbela za varnost z vozilom prve pomoči in dodatno ekipo, predstavili pa bodo tudi možnosti zaposlitve v vojski. V sklopu promocije balonarskega svetovnega prvenstva, ki bo potekalo septembra v Murski Soboti, si bodo obiskovalci lahko ogledali notranjost toplozračnega balona. Bogat spremljevalni program bo zanesljivo zelo popestril celotno dogajanje.

Vlogo delegata AMZS na progi v Mačkovcih bo opravljal Sašo Kragelj, direktor dirke bo Bojan Geiser, vodja tekmovanja pa Boštjan Kermavner.

Organizatorji dirke na progi v Mačkovcih imajo v pripravi dirk državnega prvenstva več kot petdesetletne izkušnje.

Tekmovalci bodo merili moči v vseh sedmih kategorijah državnega prvenstva, v razredu MX50 pa bo potekal boj za točke pokalnega prvenstva. Preizkušnjo na prekmurski progi nestrpno pričakujejo tudi vozniki, saj se jih večina nadeja, da bi lahko še popravili rezultate pred dvomesečnim premorom v državnem prvenstvu, ki se bo nato končalo v prvi polovici septembra. K atraktivnosti tekmovanja bo svoje zagotovo prispevalo tudi prizorišče. Razgibana steza v Mačkovcih z deloma peščeno podlago namreč nudi zelo dober oprijem. Poleg tega konfiguracija proge ponuja pogled kot v amfiteatru, zato je precej visoko na seznamu priljubljenih prizorišč tekmovalcev ter tudi gledalcev. Slednjim namreč prostori za ogled voženj, na katerih se lahko nahajajo ob progi, vseskozi omogočajo zelo dober pregled dogajanja na stezi.

Trening in preizkus proge bo možen že v zgodnjih dopoldanskih urah, prvi pa se bodo na progo na dirko prve vožnje dneva podali v obeh veteranskih razredih - po časovnici tekmovanja predvidoma ob 10.50. Po zadnji vožnji dneva, ki je načrtovana ob 17.10, bo sledila svečana razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim v posameznih kategorijah.

Ključne besede


AMZSmotokrosAMD Štefan Kovačdržavno prvenstvoMačkovciStrokovni svet za avto-moto športdržavno prvenstvo v motokrosulicencaTomaž Trajbarič

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

40

Priljubljenost članka

40

Shrani

Delite s prijatelji