Motošportni dan za otroke v Slovenji vasi

AMZS je v sodelovanju z mednarodno motociklistično zvezo FIM in podjetjem Akrapovič tudi letos pripravila termine za Motošportne dneve za otroke. Prvi je bil v torek, 28. junija 2022, na progi AMZS Centra kartinga in moto športa v Slovenji vasi.


Avto-moto zveza Slovenije tudi letos pripravlja Motošportne dneve, ki so namenjeni otrokom od 5 do 8 leta starosti. Ker so bili v preteklosti vsi termini zelo hitro zasedeni, jih je letos na voljo devet. Prvi je bil v AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi, kjer so mladi nadebudneži naredili prve korake v svet motociklizma in kartinga.

Otroci so se navdušeni seznanili z osnovami, ki jih morajo nujno obvladati, če želijo voziti motocikel ali gokart. Pri tem je bila še posebej izpostavljena uporaba zaščitne opreme, brez katere se vadba nikoli ne sme začeti. Po preizkusu posamezne panoge so vsi po vrsti žareli od veselja. Vsekakor je najbrž za vsemi udeleženci prvega Motošportnega dne v sezoni nepozaben počitniški dan, ki se je otrokom bržas zasidral globoko v spomin in ga še dolgo ne bodo pozabili.

Prvega letošnjega motošportnega dne se je udeležilo 25 otrok iz različnih slovenskih mest. Na Štajersko so se pripeljati tudi iz Dolenjske, Gorenjske, Krasa… Tudi letos so prav vsi otroci, tudi tisti, ki niso imeli nobenih izkušenj z vožnjo motorja ali kartinga, uspešno preizkusili vse panoge, ki so del motošportnih dni, torej trial, motokros, minimoto in karting. Ponovno je bilo na koncu lepo videti nasmejane obraze otrok, ki so potrdili, da so na dogodku uživali. Prepričan sem, da bo tako tudi na preostalih letošnjih izvedbah,

je oceno prvega Motošportnega dne strnil Erik Logar, sicer vodja projekta Motošportni dan za otroke.

Če vas zanimajo preostali prosti termini Motošportnih dni pod okriljem AMZS, jih lahko najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSmotokrosminimotokartingtrialmotošportmotošportni danSlovenja vasAMZS Center kartinga in moto športa

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

36

Priljubljenost članka

36

Shrani

Delite s prijatelji