Tim Gajser in Jan Pancar na Češko odhajata po nova vrhunska rezultata

V nedeljo, 17. julija 2022, bo na sporedu trinajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. Na programu bo Velika nagrada Češke. Z licencama AMZS bosta Slovenijo zastopala Tim Gajser in Jan Pancar.


Po treh tednih premora bodo najboljši motokrosisti, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva v razredih MXGP in MX2, znova zagnali motorje. Čaka jih trinajsta dirka sezone, in sicer Velika nagrada Češke, na kateri bosta slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar.

Oglas
Oglas

Zajetna prednost, a do konca je še osem dirk

Tim Gajser je kratek odmor izkoristil, da si je napolnil baterije. Nekaj dni je bil povsem odmaknjen od motorja in se je prepustil  dopustniškim aktivnostim na morju, nato pa se je vrnil v okolje, v katerem je postavil temelj za letošnjo sezono. Na domači progi v Lembergu je opravil kar nekaj zelo kakovostnih treningov z motorjem ter si povrnil občutke, ki jih bo potreboval za peklenski finiš sezone. Od 17. julija pa do 10. septembra ga v osmih tednih namreč čaka kar sedem dirk svetovnega prvenstva. Ker je v skupnem seštevku točkovanja v razredu MXGP na prvem mestu, bo njegov "skalp" med tekmeci na Češkem še toliko bolj zaželjen. Gajserjeva prednost pred prvim zasledovalcem Jorgejem Pradom je zelo udobna in znaša 125 točk, tretji Jeremy Seewer pa zaostaja še pet točk več. A motokros je šport, pri katerem gre lahko hitro marsikaj narobe in te že drobna napaka vrže iz ritma, zato slovenski motošportni šampion ne želi ničesar prepustiti naključju.

Hribovita steza s trdo podlago v Loketu ne nudi vselej najboljšega oprijema, zato bo potrebno voziti zelo pozorno. Tu se običajno zbere tudi veliko navijačev iz Slovenije in veselim se že, da jih bom lahko videl in slišal ob progi. Indonezijska preizkušnja se je zame iztekla zelo dobro in je bila lepa izkušnja, zdaj pa sem že povsem osredotočen na evropske dirke, na katerih si bom skušal priboriti naslov svetovnega prvaka,

je pored potjo na Češko povedal Gajser, ki je v tej sezoni, kot se zdi, popolnoma dozorel. Ne tvega po nepotrebnem in vozi zelo premišljeno, to pa mu je prineslo tudi izjemnih osem zmag na dosedanjih dvanajstih dirkah. Gajser na lansko preizkušnjo v Loketu nima lepih spominov, saj je v drugi vožnji padel in skupno osvojil 6. mesto. Letos ima priložnost slab spomin izbrisati ter storiti še en velik korak bližje k novemu naslovu svetovnega prvaka v motokrosu.

V Indoneziji je Gajser dobil obe vožnji. Če mu to uspe tudi v Loketu, potem bo storil velik korak bližje novemu naslovu svetovnega prvaka v razredu MXGP.

Prva vožnja VN Češke v razredu MXGP bo v nedeljo, 17. julija 2022, ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Pancar prepričan, da lahko znova poseže visoko

Jan Pancar bo v razredu samozavestno naskakoval najboljši rezultat v sezoni. Preizkušnjo v Indoneziji je zaradi gromozanskih stroškov, ki bi preveč zarezali v proračun lastne ekipe, izpustil, v Loketu pa bo brez dvoma želel potrditi, da skupno šesto mesto na dirki v Nemčiji nikakor ni bilo naključje. Pancarjeva popotnica za Loket je dobra. Na dirki državnega prvenstva Slovenije, ki je bila pred dvema tednoma v Mačkovcih, je suvereno zmagal v odprtem razredu.

Zdaj si bom privoščil en teden morja, nato pa se bom vrnil na treninge, da se pripravim za Loket, kjer bom skušal narediti čim boljši rezultat. Proga je zelo podobna našim, trda in drseča, zato mislim, da mi bo ugajala. Potrudil se bom čim bolje štartati in če mi to uspe, menim, da bodo rezultati vrhunski,

je Pancar zadovoljen pripovedoval po četrti dirki državnega prvenstva, na kateri je v obeh vožnjah v cilj prišel z veliko prednostjo pred tekmeci. Na 1586 metrov dolgi progi Loketske Serpentiny je Pancar lani vknjižil le eno točko in skupno osvojil 26. mesto. Letos je sposoben bistveno več. Zelo pomembne bodo že sobotne kvalifikacije, saj bo štartna rampa polno zasedena, kar lahko pomeni tudi veliko gnečo na štartih obeh nedeljskih voženj. Zato bosta slednja izjemno pomembna in lahko z nekaj sreče Pancarju odpreta pot do novega vrhunskega rezultata na dirki za Veliko nagrado Češke.

Oglas
Oglas
Na dirki državnega prvenstva Slovenije v Mačkovcih je Pancar v odprtem razredu v obeh vožnjah "pometel" s tekmeci.

Prva vožnja VN Češke v razredu MX2 bo v nedeljo, 17. julija 2022, ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Ključne besede


AMZSMXGPTim GajsermotokrosJan Pancarsvetovno prvenstvoMX2svetovni prvaklicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

10

Priljubljenost članka

10

Shrani

Delite s prijatelji