Tretjič letos na delu tekmovalci za točke državnega prvenstva v kartingu

Na Vranskem bo v nedeljo na sporedu tretja dirka sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu


AMZS Center varne vožnje na Vranskem bo v nedeljo, 17. julija 2022, gostil voznice in voznike, ki se potegujejo za čim boljša mesta v državnem prvenstvu Slovenije v kartingu. Dirka bo štela tudi za točke FIA CEZ (Centralno evropske cone), pokalnega prvenstva Sportstil in RMC Avstrije. Organizator tokratne preizkušnje so člani AKK Sportstil, ki že vrsto let veljajo za zelo uspešnega prireditelja mednarodnih dirk v Sloveniji, zato se lahko nadejamo tudi številčne udeležbe tujih voznikov.

Oglas
Oglas

Vreme bi lahko vplivalo na razplet

Sodobni objekt in konfiguracija steze na Vranskem sta glavna razloga, da je prizorišče med domačimi in tujimi vozniki zelo priljubljeno. V preteklosti smo na tem dirkališču že videli izjemne boje, tokratna močna mednarodna udeležba pa je recept za spektakularno prireditev. Svoje bosta verjetno dodala še napovedana vročina in visoke temperature, vremenoslovci pa ne izključujejo niti možnosti vročinskih neviht, ki bi znalo še bolj popestriti tekmovanje.

Nik Trobec je v razredu Rotax Junior MAX po dveh dirkah v najboljšem položaju.

Voznice in vozniki se bodo merili v šestih različnih kategorijah, in sicer Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax Junior MAX, Rotax Senior MAX, Rotax DD2/Masters in KZ2. Prvi dve dirki državnega prvenstva Slovenije sta postregli z izjemno zanimivimi obračuni na stezi in veliko prehitevanji. Obilo pozornosti sta pritegnila mladinski razred Rotax Junior MAX in članski Rotax Senior MAX. Med mladinci je po prvih dveh dirkah v najboljšem položaju Nik Trobec (AMD Ptuj), tesno pa mu sledita Aleksandar Bogunović (ABA Racing) in Tai Šiler (AMD Šlander Celje).

V razredu Rotax Senior MAX se obeta ogorčen boj za najvišja mesta.

Še bolj napeto pa je med seniorji, med katerimi ima Taj Kovačič (AMD Ptuj) v skupnem seštevku po dveh dirkah samo sedem točk prednosti pred Maiem Sadarjem (AMD Šlander Celje). Tekmovalni spored se bo začel v nedeljo zjutraj, dan prej pa bodo kvalifikacije.

Oglas
Oglas

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bodo prosti treningi možni že v petek, 15. julija, popoldne od 14. ure ter soboto, 16. julija, med 9. in 16. uro. V soboto popoldne bodo od 17. ure vožnje na čas, nedeljski program dirk pa se bo začel s prvo preizkušnjo ob 9. uri.

Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjekartingVranskodržavno prvenstvolicencaAKK Sportstildržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji