V julijski pripeki izpeljali tretjo dirko sezone v kartingu

Na Vranskem so v nedeljo, 17. julija 2022, člani AKK Sportstil organizirali tretjo dirko sezone za točke državnega prvenstva v kartingu.


AMZS Center varne vožnje na Vranskem je bil gostitelj tretje dirke državnega prvenstva Slovenije v kartingu, ki so jo pripravili člani AKK Sportstil. Preizkušnja je štela tudi za točke FIA CEZ (Centralno evropske cone), pokalnega prvenstva Sportstil in RMC Avstrije. Slovenske voznice in vozniki so se odrezali odlično. Izvrstna atmosfera na sodobnem dirkališču na Vranskem je postregla s spektakularnimi boji na stezi, močna mednarodna konkurenca pa je dirki dodala še dodaten pridih. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem se je zbralo kar 92 tekmovalcev, ki so na razgretem asfaltu prikazali izjemne boje.

Oglas
Oglas
Dirka je privabila lepo število obiskovalcev. V ospredju Maj Tušek Haladea.

Med najmlajšimi vozniki v kategoriji Micro se je zmage v slovenskem državnem prvenstvu veselil mladi Maj Tušek Haladea (AMD Ptuj), v skupni razvrstitvi CEZ pa je osvojil tretje mesto. V skupni razvrstitvi prvenstva FIA CEZ je skupno zmaga pripadla Davidu Matlaku (Srbija), ki je bil najboljši tudi v pokalu SSC.

Nasmejani in zadovoljni Maj Tušek Haladea po dirki.

V kategoriji Mini se je premierne zmage v tem razredu veselil Angel Frančeškin (AMD Šlander), drugo mesto si je pridirkal Nik Brecelj (AMD Šlander), tretji je bil Maj Rakuša (AMD Ptuj). V razvrstitvi FIA CEZ je Frančeškin osvojil peto mesto. V pokalu SSC je zmaga pripadla Urošu Bogdaniču (Srbija).

Angel Frančeškin se je veselil premieren zmage v razredu Mini.

Znova je bilo zelo napeto v kategoriji Junior, v kateri je letos konkurenca izjemna, to pa je tudi pravi recept za spektakularne dirke. V skupnem seštevku državnega prvenstva je zmagal Aljaž Vidmar (AKK Sportstil), na drugo mesto se je uvrstil Aleksandar Bogunović (ABA Racing), tretji je bil Nik Trobec (AMD Ptuj). V prvenstvu FIA CEZ je zmaga pripadla Leonu Zelenku (Hrvaška), ki je bil najboljši tudi v skupni razvrstitvi pokala SSC.

Aljaž Vidmar se je moral za zmago v kategoriji Junior pošteno potruditi.

V kategoriji Senior je dobro formo s prejšnje dirke na Ptuju potrdil Mai Sadar (AMD Šlander Celje), ki je zmagal drugič zapored. V skupni razvrstitvi pokala FIA CEZ je osvojil visoko četrto mesto, obenem pa vknjižil tudi drugo mesto v pokalnem prvenstvu SSC. V skupnem seštevku državnega prvenstva je drugo mesto osvojil Maks Mlakar (AMD Hajdina), tretje pa Taj Kovačič (AMD Ptuj). V poikalu FIA CEZ je zmaga pripadla Leonu Mandlu iz Avstrije.

Mai Sadar je v razredu Senior slavil drugič zapored v državnem prvenstvu.

Zelo prepričljiv je bil na stezi tudi Xen De Ruwe (AKK Sportstil), ki je vnovič suvereno pometel s tekmeci in zmagal v vseh treh vožnjah. Serijski zmagovalec v razredu DD2 je bil najboljši tudi v pokalu FIA CEZ ter pokalnem prvenstvu SSC. Med Slovenci je drugo mesto v državnem prvenstvu pripadlo Primožu Mateliču (AMD Šlander), tretje pa Primožu Hrovalu (AMD Ptuj).

Xen de Ruwe je v razredu DD2 tudi tokrat suvereno opravil s tekmeci in je še naprej nepremagljiv.

Najmočnejša kategorija KZ2 je postregla z zanimivimi boji in tudi številnimi odstopi favoritov, kar je najbolje izkoristil veteran Karim Greblo (AMD Ptuj) in vknjižil skupno zmago. V razvrstitvi klubov je zmaga pripadla društvu AMD Ptuj, drugo mesto je osvojil AMD Šlander, tretje pa AKK Sportstil. Zadovoljen je bil seveda tudi organizator dirke Roman Jernejc. S številno udeležbo so dirke dobile povsem drugačen značaj ter veliko pridobile na zanimivosti. Na ta način je bil poplačan trud organizatorja, ki je prireditev uspešno izvedel in jo spravil pod streho.

Prvi trije v razredu KZ2: zmagovalec Karim Greblo (na sredini), druga Sara Markučič (levo) in tretji Jan Skledar (desno).

Četrta in hkrati zadnja dirka za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu v letu 2022 bo na sporedu 25. septembra. V AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi jo bodo pripravili člani AMD Ptuj.

Oglas
Oglas


Ključne besede


AMZSAMZS Center varne vožnjekartingVranskodržavno prvenstvolicencaAKK Sportstil

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji