Slovakia Ring v pričakovanju četrte dirke državnega prvenstva cestno hitrostnih motociklistov

V nedeljo, 7. avgusta 2022, bo na sporedu četrta preizkušnja državnega prvenstva za cestno hitrostne motocikliste v razredih supersport 600 in superbike.

Prekaljeni Albin Štern po treh dirkah brani prvo mesto v skupnem seštevku v razredu superbike.
Prekaljeni Albin Štern po treh dirkah brani prvo mesto v skupnem seštevku v razredu superbike.

Po mesec in pol dolgem premoru se bo na Slovaškem nadaljevalo državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu. Drugič zapored se bodo dirkači za točke potegovali na 5922 metrov dolgi stezi Slovakia Ring.

Štern v vlogi favorita

V razredu superbike prihaja na Slovaško v vlogi vodilnega v državnem prvenstvu Albin Štern (Društvo 2nRace). Po prikazanem na prejšnji dirki bo najverjetneje tudi tokrat glavni favorit za zmago. A najbližji zasledovalec v prvenstvu Aleš Senekovič (ST Lendava) mu bo zagotovo skušal prekrižati načrte ter zmanjšati zaostanek v skupnem seštevku. Svoje načrte pa imata zagotovo tudi Aleš Brzin (AMD Trebnje) in Matic Berzin (Društvo 2nRace), ki bi lahko prav tako pošteno premešala vrstni red ob koncu. Berzin je prejšnjo dirko končal na tretjem mestu, Brzin pa je odstopil, zato bosta oba tokrat zanesljivo sila motivirana.

Aleš Seneković je bil na prejšnji dirki na Slovaškem drugi za Albinom Šternom.

Logarju ne bo lahko

Tudi v razredu supersport 600 lahko pričakujemo zanimiv in napet boj za najvišja mesta. Po treh preizkušnjah sezone je v najboljšem položaju Enej Logar (AMD Domžale), a njegova prednost ni takšna, da bi se lahko pretirano sproščeno ali celo poletno lahkotno lotil tokratne dirke. Najbližja zasledovalca Domen Lipnik in Grega Žust (oba Društvo 2nRace) bosta skušala pokvariti načrte Logarju, ki ima prednost desetih točk tudi zaradi dejstva, da sta oba njegova najhujša konkurenta do sedaj že vknjižila vsak po en odstop na prvih treh dirkah sezone.

Domen Lipnik je prve dirke sezone ni končal, nato pa je dobil obe naslednji. 

Vroče bo

Voznice in voznike bodo na Slovaškem najbrž pričakale zmerne temperature. Če gre verjeti vremenski napovedi, potem vročinskega vala ne bo, a vseeno bo na stezi zelo vroče, kar pomeni zahtevne in težke razmere za vožnje.

Zagotovo so dirkači pred četrto dirko letošnjega državnega prvenstva dobro "našpičeni" in vsak si želi, da dirko konča pred tekmeci. Četudi je od zadnje dirke državnega prvenstva minilo skoraj dva meseca, pa večina voznikov v tem obdobju ni mirovala, ampak so čas izkoristili za treninge in iskanje izboljšav tako pri svojih linijah na stezi, kakor tudi pri pripravi motorjev. Zato sem prepričan, da bomo znova spremljali zanimive dirke, pri čemer vsem dirkačem želim predvsem to, da dirko uspešno zaključijo,

je pred preizkušnjo na Slovaškem povedal Matija Zaletel, član Društva 2nRace, ki je organizator, in hkrati direktor dirke. Tekmovalci bodo soboto zanesljivo izkoristili za dobre treninge in prve kvalifikacije, v nedeljo pa jih čakata še dva kvalifikacijska treninga ter nato v popoldanskih urah še dirka za točke državnega prvenstva.

Matije Zaletelj (levo v črnem) med sestankom z vozniki na prejšnji dirki na dirkališču Slovakia Ring.

Ključne besede


AMZSdržavno prvenstvocestno hitrostni motociklizemsuperbikelicencasupersport 600

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji