Prestavljena zadnja dirka državnega prvenstva v trialu

Zaradi razmer v naravnem okolju, v katerem je predvidena peta dirka državnega prvenstva v trialu v Idriji, je preizkušnja prestavljena na 22. oktober 2022.

Idrijska preizkušnja poteka v naravnem okolju, v katerem je polno spolzkih skal.
Idrijska preizkušnja poteka v naravnem okolju, v katerem je polno spolzkih skal.

V soboto, 17. septembra 2022, je bila načrtovana zadnja preizkušnja za točke državnega prvenstva v trialu. Nacionalna panožna zveza za karting in motošport ter Komisija za trial, ki ji predseduje Marjan Kveder, so skupaj z odgovornimi za športno področje AMZS ter organizatorjem AMTK Koper tehtno premislili in odločili, da se dirka, vsled zelo zahtevnih razmer v naravnem okolju, v katerem vsako leto preizkušnja v Idriji poteka, prestavi na poznejši termin. Zdaj je določeno, da bo dirka v soboto, 22. oktobra 2022.

Glede na izkušnje iz preteklih let vemo, kako zahtevno je področje, na katerem poteka dirka v Idriji. Na dan dirke je vremenska napoved za trial dirko slaba, saj je napovedan dež, kar bi le še otežilo vse skupaj in že tako zelo spolzke skale bi bile praktično neprevozne. V Idriji so predvsem transferji med posameznimi sekcijami težki in to bi tekmovalcem pobralo ogromno energije ter tudi dragocenega časa, ki ga potrebujejo za premagovanje posameznih sekcij. Glede na vse skupaj se mi zdi odločitev o prestavitvi smiselna,

je povedal Severin Sajevec, sicer naš najboljši voznik triala, ki je bil predviden tudi za traserja posameznih sekcij. Idrijsko prizorišče preizkušnje triala je specifično in ni primerljivo z drugimi, na katerih se voznice in vozniki merijo v državnem prvenstvu Slovenije. AMZS prosi vse tekmovalke in tekmovalke ter njihove spremljevalce in druge deležnike za razumevanje.

Severin Sajevec iz izkušenj zelo dobro ve, kako zahtevna je idrijska preizkušnja v trialu v naravnem okolju.

Vsi, ki ste prijave že oddali, ne potrebujete nove prijave, saj veljajo že poslane prijave. Prijavnice bodo zopet na novo odprte in vsi zainteresirani se lahko še vedno prijavite na tekmovanje. V kolikor se tekmovanja v novem terminu 22. oktobra 2022 ne morete udeležiti, čimprej pošljite odjavo v športno pisarno AMZS.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoSeverin SajevecAMTK KoperIdrijaKomsija za trialMarjan Kveder

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji