Še druga trial dirka v dveh dneh v Lukovici pod streho

Prizadevni člani AMD Lukovica so na poligonu Avto Kveder v nedeljo 5. junija 2022 pripravili tretjo dirko državnega prvenstva Slovenije v trialu.


Manj kot 24 ur po koncu druge dirke za točke državnega prvenstva v trialu so se voznice in vozniki merili na novi preizkušnji, ki so jo na poligonu Avto Kveder v Lukovici spet organizirali člani domačega društva. Tudi tokrat so se tekmovalke in tekmovalci z licencami AMZS in tisti iz tujine merili na sedmih različnih sekcijah, ki so jih morali prevoziti štirikrat. Tekmo so zopet spremljale visoke temperature, kar je marsikateremu tekmovalcu predstavljalo dodaten izziv. Štiri sekcije so bile postavljene na kamniti podlagi z vmesnimi skalnimi in betonskimi ovirami, tri sekcije pa so vozniki premagovali v gozdu, kjer so jih čakale korenine, strmi vzponi ter  vratolomni spusti.

Med tednom nam jo je pošteno zagodlo vreme. Sekcije smo imeli namreč že postavljene, potem pa so bili potrebni popravki, saj je dež opravil svoje. Vseeno pa smo z izvedbo tekmovanja zelo zadovoljni in je doseglo namen. To lahko vidimo tudi po razpoloženju vseh tekmovalcev,

nam je povedal Vladimi Andrejka - Dadi, ki je veliko prispeval pri izvedbi preizkušnje, na kateri je bil tudi v vlogi delegata AMZS. V kategoriji T1 je vozil le Severin Sajevec (AMD Lukovica), ki je zopet poskrbel za spektakularne skoke na ovire in atraktivne spuste z njih.

Med tekmo sem imel zelo dober občutek, kar se je na koncu izkazalo tudi z nizkim številom kazenskih točk. Vsekakor pa bi si želel več konkurence. V poletnem premoru bom znanje spet tradicionalno nadgrajeval na trial kampu z nemško reprezentanco,

je povedal Sajevec, ki je trenutno brez dvoma prvo ime slovenskega triala.

Severin Sajevec je navdušil z atraktivnimi skoki.

Odločitev v zadnjem krogu

Najbolj živahno dogajanje je bilo zopet v kategoriji T2 (modra), v kateri je o zmagovalcu odločal zadnji krog. Prvo mesto je na koncu zopet osvojil Luka Ožbolt (MCK Jaska).

Nisem pričakoval zmage. Po občutku se mi je zdelo, da vozim slabše, kot sem vozil včeraj,

je bil kritičen Ožbolt.

Luka Ožbolt se je pogumno lotil zahtevnih ovir na posameznih sekcijah.

Hrvaški tekmovalec je za 5 točk premagal Marina Veluščka (GAS Vrtejba), ki prav veliko izkušenj s trial preizkušnjami nima.

To je bila šele moja tretja tekma v trialu. Včeraj sem imel nekaj težav s sproščenostjo. Danes sem se popravil in "zadihal", kar se mi je obrestovalo,

je bil po dirki zadovoljen Velušček, ki ga ni iz tira vrgla niti informacija, da je pred zadnjim krogom v vodstvu. Na tretjem mestu je pristal Kyle Milne (AMD Lukovica), ki je tako ponovil sobotno uvrstitev.

Danes sem bil bistveno bolj razpoložen, kot pa včeraj, zato sem zelo vesel, da sem kar nekaj sekcij prevozil brez kazenskih točk, česar mi v soboto nikakor ni uspelo in se mi je zdelo nemogoče,

je odkrito priznal po svečani podelitvi priznanj Milne.

Lovro Setnikar uspešno razvija potencial

V rumeni kategoriji T3 je tokrat presenetil mladi up Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki se je povzpel na prvo mesto pred Jernejem Žvanom (AMD Radovljica). Lovru je k zmagi pripomogel dober in dolg počitek, saj se je že po sobotni preizkušnji zavedal, kako naporen bo tokratni dan. Ne glede na tekoče in precizne predstave, je na sekciji številka dve enkrat padel.

Vozil sem prepočasi in skušal uloviti ravnotežje, ampak mi to žal ni uspelo. Bolj mi ustrezajo skalne sekcije, spolzek in "masten" teren v gozdnih sekcijah ni po mojem okusu,

je iskreno povedal Lovro po koncu tekmovanja.

Lovro Setnikar je vozil zbrano in zanesljivo, kar mu je prineslo prvo mesto v rumeni kategoriji in tudi med otroci.

Žvan se je zavedal, kje ga je polomil, da je zmago prepustil mlajšemu tekmecu.

Naredil sem preprosto preveč nesmiselnih napak in to moram popraviti. Poleti nameravam veliko trenirati v domačem okolju, v katerem se bom pretežno posvečal skalnim in tehnično zahtevnejšim sekcijam, nekoliko manj pa gozdnim,

je razkril načrte Žvan, ki bo v drugem delu sezone verjetno zelo motiviran skušal pokazati, česa je sposben in kaj zmore.

Jernej Žvan je tokrat storil cel kup drobnih napak, ki so ga oddaljile od želenega cilja.

O prvem mestu odločal pravilnik

Tudi v kategoriji T4 se je odvijal napet boj vse do zadnjega kroga. Spretnosti je v enem dnevu zelo dobro nadgradil Peter Torkar (AMD Radovljica), ki je skupaj z Mirkom Mežkom (AMD Radovljica) osvojil enako število točk in tudi ničel. A pravilnik tekmovanja pravi, da prvo mesto pripada tistemu, ki prvi konča s tekmovanje, kar je za las uspelo Torkarju.

Peter Torkar med vožnjo na eni od sekcij.

Danes sem vozil veliko bolj tekoče in sem nad izidom prijetno presenečen, saj sem včeraj za Mežkom zaostal sedem točk. Zadovoljen sem z opravljenim, pohvaliti pa moram organizatorje, korektne sodnike in zanimivo postavitev posameznih sekcij,

je Torkar potegnil črto pod tekmovanje. Mežku je pripadlo drugo mesto, tretje pa si je privozil podobno kot včeraj Stane Pančur (AMD Lukovica).

Ženske in otroci

V ženski kategoriji je bila Martina Cvitković (MCK Jaska) tokrat boljša od Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica). Hrvaška voznica je povedala, da ji je teren v Lukovici bolj ustrezal od tistega v Kočevju, še posebej pa so jo navdušile gozdne sekcije. Ines je dodala, da je konkurenca ne moti, saj meni, da predvsem tekmuješ sam s seboj. Priznala pa je, da se ji je poznala utrujenost, ker je dan prej prevozila več sekcij, kot je bilo zahtevano. Tudi danes se je po belih sekcijah preizkusila še v nekaterih rumenih in je tako z mislimi že uprta v drugi del sezone. Pri otrocih sta se zopet pomerila Svit Sajevec in Lovro Setnikar (oba AMD Lukovica). Vnovič je prvo mesto zasedel slednji, a tudi Svit je pokazal, da se razvija in napreduje v voznika, ki bi znal kmalu mešati štrene tudi bistveno starejšim.

Četrta preizkušnja za točke državnega prvenstva v trialu bo v soboto 27. avgusta 2022 na Vranskem, znova pa jo bodo organizirali člani AMD Lukovica. Peta dirka, ki bo tudi zadnja v sezoni za državno prvenstvo v trialu, pa bo verjetno odločila tudi o državnih prvakih za letošnje leto. Po koledarju dirk je predvidena v soboto 17. septembra 2022 v Idriji.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD Lukovicalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

15

Priljubljenost članka

15

Shrani

Delite s prijatelji