V Idriji znani državni prvaki v trialu

S četrto dirko sezone, ki so jo na progi Karbidovka v Idriji organizirali člani AMTK Koper, se je končalo letošnje državno prvenstvo v trialu.

Ali Al Hiasat je v rdeči kategoriji osvojil drugo mesto.
Ali Al Hiasat je v rdeči kategoriji osvojil drugo mesto.

Po idrijskih gozdovih so danes odmevali trial motorji voznikov z licencami AMZS. Dirka je bila v primerjavi z lansko preizkušnjo malce lažja, saj je potekala na dokaj suhi naravni progi, a daleč od tega, da bi bila lahka. Naravne proge so namreč vselej nepredvidljive. Zato smo bili priča kar nekaj padcem, ki pa niso bili hudi, bilo pa je tudi kar nekaj perfektnih voženj brez napak. Tekmovalke in tekmovalci so pokazali veliko športnega duha, saj so si vseskozi pomagali s kazanjem linij ter debatami o tem, kje je najboljša pot do cilja po posameznih sekciji. Teh je bilo šest, prevozili pa so jih vsak po štirikrat.

Sajevec potrdil naslov najboljšega

V kraljevskem razredu T1 sta se merila Severin Sajevec in Ali Al Hiasat (oba AMD Lukovica). Gledalci, ki so se nabrali ob progi, so lahko spremljali zares razburljive in tehnično dovršene vožnje. Zmagal je izkušenejši Sajevec, ki je zbral šest kazenskih točk manj in si je tako privozil tudi naslov državnega prvaka v kategoriji DP moški.

Severin Sajevec se tokrat ni pustil presenetiti in je ugnal Alija Al Hiasata, ki ga je premagal na Vranskem.

Tudi v razredu T2 je bilo napeto, na koncu pa je zmagovalca odločila ena sama točko. Ta je bila v prid Klemna Setnikarja (AMTK Koper). Drugi Matej Kermavner (AMTK Koper) je lahko vseeno zadovoljen, saj je ohranil drugo mesto v kategoriji DP moški, zmagovalec Setnikar pa je na koncu v skupnem seštevku tretji. Med ženskami je bila najboljša Lucija Sajevec (AMD Lukovica), ki pa je v absolutni konkurenci v skupnem seštevku državnega prvenstva pristala na 12. mestu. Marina Cvitković (MCK Jaska) je bila med ženskami druga, tretja pa Barbara Dežnak (AMD Lukovica).

Lucija Sajevec je potrdila primat v ženski konkurenci.

Najbolj napeto je bilo v kategoriji T3, saj so prvi trije tekmovalci dobili povsem enako število kazenskih točk. Vrstni red so določili strogi sodniki. V izenačeni konkurenci je zmagal Kyle Milne (AMD Lukovica). Na zmagovalnem odru, sta mu družbo delala še Luka Ožbolt (MCK Jaska) na drugem in Branko Kermavner (AMTK Koper) na tretjem mestu. V tem razredu so sicer podelili najmanj kazenskih točk med tekmovalci.

Med mladimi prvaka Žvan in Setnikar

Tudi kategorija T4 je bila v znamenju odličnih voženj in z relativno malo kazenskimi točkami. Mirko Mežek (AMD Radovljica) je dobil eno kazensko točko manj od Jureta Žvana (AMD Radovljica), a slednji se veseli naslova državnega prvaka med mladinci do 18 let. Tretje mesto pa si je na progi Karbidovka v tej kategoriji privozil mladi up slovenskega triala Svit Sajevec (AMD Lukovica).

Sicer pa je ob Severinu Sajevcu med moškimi in Jerneju Žvanu med mladinci do naslova državnega prvaka med otroki od 6 do 14 let prišel Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki je na idrijskih sekcijah vozil v kategoriji T3. Za njim sta se v državnem prvenstvu zvrstila Gal Črnkovič (AMTK Koper) in Svit Sajevec.

Lovro Setnikar je tokrat vozil v rumeni kategoriji T3.

Dirka v Idriji je bila zadnja v sezoni državnega prvenstva v trialu, vsi pa so jo sklenili zadovoljni in s pohvalami na račun organizatorja za pripravo zahtevnih prog v naravnem okolju, ki si jih sicer v bodoče želijo več.

Zadovoljni udeleženci preizkušnje v Idriji.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoSeverin SajeveclicencaMatej KermavnerKlemen SetnikarAMTK KoperLovro SetnikarJernej Žvan

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

38

Priljubljenost članka

38

Shrani

Delite s prijatelji