Vročina v Lukovici zaznamovala drugo dirko sezone

Člani AMD Lukovica so v soboto 4. junija 2022 organizirali drugo dirko sezone državnega prvenstva v trialu za voznice in voznike z licencami AMZS.


Voznice in vozniki triala z licencami AMZS in tudi iz tujine so se po uvodni preizkušnji sezone v Kočevju tokrat merili za točke državnega prvenstva v Lukovici. Na poligonu Avto Kveder so prizadevni člani AMD Lukovica pripravili sedem sekcij, ki so jih tekmovalke in tekmovalci vozili v štirih krogih. Sončna in vroča sobota je z visokimi temperaturami postregla z zahtevnimi pogoji za tekmovanje, se je pa zato razmočen teren v gozdu na zadnji sekciji hitreje sušil.

Z organizacijo smo se potrudili po naših najboljših močeh in v pripravo ter izvedbo tekmovanja vložili veliko truda,

je po podelitvi priznanj najboljšim na koncu povedal Tomaž Andrejka, sicer sekretar vodstva dirke. Tokrat je bilo manj voznic in voznikov kot na prvi preizkušnji sezone v Kočevju. Manjkali so nekateri tekmovalci iz Hrvaške, ki pa so se napovedali za nedeljsko preizkušnjo, na kateri bodo posamezne sekcije povsem nove, določene pa pošteno spremenjene, kar pomeni, da čaka vse na dirki nov zahteven preizkus.

Zmaga Sajevca, odstop Al Hiasata

V rdeči kategoriji smo na začetku lahko opazovali zelo napet boj med Severinom Sajevcem in Alijem Al Hiasatom (oba AMD Lukovica), ki sta poskrbela za dih jemajoče odpeljane sekcije. Težavnost rdečih sekcij je bila na zelo visoki ravni. Voznika sta namreč skakala na več kot meter visoke skale in betonske cevi ali jih premagovala v divjem zaporedju. Na koncu je prvo mesto zasedel Sajevec. Al Hiasat je na eni izmed sekcij začutil bolečine v kolenu in po tehtnem premisleku predčasno končal tekmovanje, saj ga že čez dva tedna čaka druga preizkušnja svetovnega prvenstva v ekstremnem vzdržljivostnem motociklizmu v Erzbergu v kategoriji Junior.

Trial mi zelo pomaga k boljši vožnji v "extreme hard enduru" in želim si, da bi mu lahko namenil nekaj več časa za trening,

je malce razočaran pripovedoval Al Hiasat, ki bo nedeljsko preizkušnjo vsled težav s kolenom preventivno izpustil.

Severin Sajevec je demonstriral vrhunsko formo na zelo težkih rdečih sekcijah.

Ožbolt pred Setnikarjem

V kategoriji T2 (modra) je tokrat presenetil Luka Ožbolt (MCK Jaska), ki se je zavihtel na prvo mesto.

Na tekmi v Kočevju sem bil zelo napet in obremenjen. Zato sem danes sklenil, da bom vozil sproščeno in brez pritiska, saj sem videl, kako napeti so drugi tekmovalci,

je povedal zmagovalec Ožbolt.

Luka Ožbolt je vozil sproščeno in brez pritiska, kar mu je prineslo prvo mesto v modri kategoriji.

Drugo mesto je znova pripadlo Klemnu Setnikarju (AMD Lukovica), ki je tokratno preizkušnjo ocenil za zelo zahtevno. 

Med tekmo sem premišljeval celo, da bi odnehal. Ampak sem se le nekako prepričal in "našel" ter začel nato voziti bolje ,

nam je zaupal Setnikar, ki je bil znova prijetno presenečen nad drugim mestom, saj je bila po njegovem mnenju konkurenca zelo dobra.

Klemen Setnikar je med preizkušnjo razmišljal o tem, da bi odnehal, a si je premislil in zasedel drugo mesto v modri kategoriji.

Na tretjem mestu je pristal Kyle Milne (AMD Lukovica), ki je delil mnenje s Setnikarjem o zahtevnosti in težavnosti posameznih sekcij.

Presenečen sem nad rezultatom, saj sem naredil veliko napak ter po pet kazenskih točk. Preizkušnja mi je predstavljala velik izziv, s končnim izidom pa sem zelo zadovoljen,

je nasmejan pripovedoval Milne po svečani razglasitvi rezultatov.

Žvan zmagovalec rumenih sekcij

Tudi v rumeni kategoriji je bilo dogajanje na sekcijah sila pestro in živahno. Tokrat je prvo mesto zasedel Jernej Žvan (AMD Radovljica), za njim pa se je zvrstil Lovro Setnikar (AMD Lukovica). Oba sta dosegla 19 ničel in odločalo je število kazenskih točk, teh pa je imel Žvan deset manj od Setnikarja.

Po zahtevnosti je bila današnja dirka malce lažja od tiste v Kočevju, je bilo pa zelo vroče, kar je pošteno otežilo pogoje za tekmovanje,

je preizkušnjo v Lukovici ocenil Žvan. Na tretje mesto se je tokrat zavihtel Jure Jesenovec (AMD Kočevje).

Jernej Žvan se je veselil prvega mesta v rumeni kategoriji.

Mežek prvi na belih sekcijah

V beli kategoriji je tokrat na najvišjo zmagovalno stopničko stopil Mirko Mežek (AMD Radovljica), ki se je po predhodnem ogledu rumenih sekcij odločil, da bo tokrat rajši vozil na belih sekcijah. Na ta način si želi sistematično nabirati izkušnje in nikakor trmoglavo presegati trenutne sposobnosti, je bil v pogovoru po koncu iskren Mežek. Na drugo mesto se je uvrstil Peter Torkar (AMD Radovljica), na tretje pa nekdanji motokrosist Stane Pančur (AMD Lukovica).

Mirko Mežek si je premislil in iz rumene kategorije presedlal v belo ter na koncu zmagal.

V ženski konkureni je bila tokrat le ena predstavnica. Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica) je ocenila, da so rumene sekcije v celoti pretežke zanjo, zato je sprva odvozila vse bele sekcije, nato pa še dva kroga rumenih sekcij. Pri slednjih je bila z ničlami blizu petdesetim odstotkom, kar je lepa popotnica za nadaljevanje sezone in premislek za morebiten preskok v višjo zahtevnostno kategorijo.

Ines Pezić Pregrad je tokrat v ženski konkurenci vozila sama.

Lovro boljši od Svita

Med otroci sta se zopet pomerila Lovro Setnikar in Svit Sajevec (oba AMD Lukovica). Tudi tokrat je bil Lovro boljši. Vozil je rumene sekcije, medtem ko je Svit svoje spretnosti preizkušal na belih sekcijah.

Lovro Setnikar je rumene sekcije suvereno premagoval ob nadzoru očeta Klemna.

Na tekmovanje sem se pripravljal kar nekaj časa. Ugotovil pa sem, da bom moral nekaj več treninga nameniti zaporednim postavitvam ovir, ki so mi delale težave predvsem na četrti sekciji,

je povedal mladi Lovro, ki je še dodal, da si bo za nedeljsko preizkušnjo "baterije napolnil" z zgodnjim spancem. 

Tretja preizkušnja za točke državnega prvenstva v trialu bo že v nedeljo 5. junija in bo prav tako potekala na poligonu Avto Kveder v Lukovici. Prva vožnja je predvidena ob 10. uri, zadnja pa ob 14. uri. Pol ure po zadnji vožnji bo tudi svečana podelitev priznanj najboljšim.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvoAMD Lukovicalicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

6

Priljubljenost članka

6

Shrani

Delite s prijatelji