Na svetovnem prvenstvu v kartingu bo Slovenijo zastopal Bogunović

V Sarnu v Italiji bo od četrtka. 15. septembra, do nedelje, 18. septembra 2022, potekalo svetovno prvenstvo v kartingu za kategorijo OK Junior, v kateri bo z licenco AMZS slovenske barve zastopal Aleksandar Bogunović.

Bogunović se nadeja novega vrhunskega rezultata.
Bogunović se nadeja novega vrhunskega rezultata.

Vrhunec sezone mednarodnih karting dirk razredov OK in OK Junior se bo konec tedna odvil v Italiji na prenovljeni stezi Circuito Internazionale Napoli v Sarnu. Slikovita proga se nahaja neposredno ob vznožju vulkana Vezuv v bližini Neaplja. Slovenske barve bo z licenco AMZS v mladinski kategoriji OK Junior zastopal Aleksandar Bogunović.

Ostra konkurenca napak ne bo oproščala

Po odličnih predstavah in imenitnih vožnjah v letošnjem tekmovanju FIA Academy Trophy, ko je Sloveniji s 7. mestom privozil zgodovinski uspeh, se bo mladi Postonjčan tokrat soočil še z večjim izzivom. V neizprosni konkurenci kar 111 voznikov iz 36 držav bo njegov prvi cilj preboj v finale med šestintrideseterico najboljših voznikov. Številčna udeležba na tekmovanju bo pomenila tudi dobro taktično pripravo v kvalifikacijskih dirkah, saj se bodo skozi kvalifikacije med seboj pomerili prav vsi tekmovalci, česar se Bogunović.dobro zaveda.

Glede na veliko število nastopajočih bo dirka v Sarnu zagotovo velik izziv, saj bo o uvrstitvi v finale lahko odločala že najmanjša napaka. Samo en slab nastop v kvalifikacijskih vožnjah je že lahko usoden, a kljub temu bom napadel na vso moč,

je povedal mladi slovenski up kartinga med zadnjimi pripravami na dirko. Bogunović bo na dirki v Sarnu nastopal z ekipo DPK Racing, ki je pod okriljem slovitega Fernanda Alonsa. Moštvo, ki ga vodita brata Diego in Pablo Rodriguez, v zadnjih letih sodi med najperspektivnejše v svetovnem kartingu. Tudi tokrat se je Aleksandru na dirki pridružil predstavnik AMZS Domen Jerančič, ki je nekoč z Alonsom tekmoval v mladinskih karting kategorijah. Njuno poznanstvo se je ohranilo vse do danes.

Za preboj v nedeljski finale, kar je Bogunovićev cilj, si med vožnjami nikakor bo smel privoščiti napak.

Pričakovanja pred dirko so velika, a kljub temu se je potrebno zavedati, da gre za največje tekmovanje na svetu. Cilji so zastavljeni realno, uvrstitev v finale pa bi bil velik uspeh. Aleksandar je izvrstno pripravljen in prepričan sem, da bo tudi v Sarnu prikazal dobre predstave,

je pred dirko povedal Jerančič, ki bo lahko z bogatimi izkušnjami ter nasveti tudi tokrat v veliko pomoč Bogunoviću v lovljenju želenega cilja.

Tekmovanje se z uradnimi treningi in kvalifikacijami začenja v petek, v soboto bodo na sporedu kvalifikacijske izločilne vožnje, nedelja pa je rezervirana za finale. Neposredni prenos dirke in rezultati bodo dostopni na uradni spletni strani FIA Karting.

Ključne besede


AMZSFIAkartingAleksandar Bogunovićsvetovno prvenstvolicencaDomen JerančičFernando AlonsoDPK Racing

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji