V Lukovici bodo padle odločitve o državnih prvakih v trialu

V soboto, 22. oktobra 2022, bodo člani AMTK Koper pripravili dirko za točke državnega prvenstva v trialu, ki bo zadnja v sezoni in bomo po njej dobili državne prvake po posameznih razredih.


Letošnja sezona je bila za voznike in voznice triala zelo razburljiva, saj so se poleg razgibanih terenov, spopadali tudi z nepredvidljivimi vremenskimi situacijami, ki so dodatno otežile tekmovanja in vse kaže na to, da jim vreme ne bo prizaneslo niti na zadnji preizkušnji.

Žal se je uresničil scenarij, po katerem dirka ne bo izvedena v Idriji, ampak se »seli« v Lukovico. Sekcije v Idriji so skoraj neprevozne, če je podlaga mokra, medtem ko je v Lukovici izvedba možna tudi v dežju,

je povedal Erik Logar, ki bo na dirki v vlogi vodje prireditve in dodal:

Vsi upamo, da bomo uživali v mojstrovinah, ki jih znajo prikazati udeleženci slovenskega prvenstva v trialu, saj je znanje tekmovalcev iz leta v leto boljše, kar je tudi lepa popotnica za širitev te panoge. Priprave na Pokal karbidovka potekajo po načrtih. Trenutno je največje vprašanje, kaj bo z vremenom, saj vremenska napoved ni najbolj ugodna. A ker upanje umre zadnje, smo optimisti, da napoved ne bo držala,

je pozitivno misli strnil Logar. Tokratno preizkušnjo organizirajo člani AMTK Koper ob pomoči izkušenih članov AMD Lukovica. Za tekmovanje je predvidenih 6 sekcij, ki jih bo postavil Severin Sajevec ter pred postavitvijo ocenil, če bodo v primeru slabega vremena in dežja ustrezno prevozne. Glede na napoved bo največji izziv nepredvidljiva splozka podlaga.

Preizkušnja v Lukovici je tradicionalno dobro zastopana s tekmovalci, ki na dirko na poligon Avto Kveder prihajajo tudi iz tujine.

Zadnja tekma ustvarja tudi pritisk

V kategoriji Trial DP je prepričljivo na prvem mestu izkušeni Severin Sajevec (AMD Lukovica), na drugem mestu pa Kyle Milne (AMD Lukovica), ki je nad trenutno razvrstitvijo prvenstva nadvse presenečen in meni, da bi bilo bolje če tega sploh nebi vedel. Glede spremembe lokacije tekme ni najbolj navdušen, saj meni, da sta slabo vreme in posledična sprememba podlage sestavni del motošporta. Predvsem si želi, da bi v Lukovici obdržali nekaj gozdnih odsekov, ki bi bili postavljeni lažje. Obenem meni, da je v Lukovici eden izmed boljših terenov za trialiste v Sloveniji, saj ponuja različne podlage. Vsekakor se veseli tekmovanja, ne glede na dež ali sonce, razmeram se bo prilagodil po svojih najboljših močeh s čim manj napakami. Kyle nam je tudi zaupal, da je zadovoljen s svojim letošnjim napredkom v kategoriji T2 (modra), vsekakor pa se zaveda, da ima še kar nekaj prostora za izboljšave.

Tudi padci so sestavni del triala.

Tretje mesto trenutno zaseda Klemen Setnikar (AMD Lukovica), ki za Kyleom zaostaja le 3 točke. Med Milneom in Setnikarjem so karte še precej odprte zato vsekakor lahko pričakujemo zanimiv boj za končno drugo mesto v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

Klemen Setnikar še vedno upa na končno drugo mesto v kategoriji trial DP.

Med mladinci in otroci ni še nič odločeno

V kategoriji DP mladinci je z 12 točkami naskoka na prvem mestu Luka Ožbolt (MCK Jaska) pred Jernejem Žvanom (AMD Radovljica), tretje mesto pa zaseda Lovro Kveder (AMD Lukovica). Ožbolt se dirke v Lukovici zelo veseli, saj je tam vedno užival. Všeč mu je teren, ker je polovica ovir umetnih, polovica pa naravnih. Zelo vesel bi bil tudi zmage, ker bi na ta način potrdil napredek v letošnji sezoni in pridobil motivacijo za naslednjo sezono. Žvan je po zadnji dirki, ki je bila na Vranskem, izkoristil vsako možnost za trening na motorju. Zaveda se tudi, da Ožbolta ne more premagati, ker Ožbolt vozi modro kategorijo in je zato avtomatsko boljši. A Žvanova motivacija je vseeno na visoki ravni. V Lukovici je tekmoval že štirikrat in meni, da je še vseeno bolje voziti v Lukovici kot pa v mokri Idriji.

Jernej Žvan je veliko treniral v zadnjem času in bo na zadnji dirki skušal pokazati čim več.

Pri najmlajših v kategoriji DP otroci je na prvem mestu Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki je v letošnjem letu pokazal zelo velik napredek pri vožnjah po rumenih sekcijah. Na drugem mestu je še en up slovenskega triala Svit Sajevec (AMD Lukovica), ki pa izkušnje in znanje nabira na belih sekcijah ter prav tako iz dirke v dirko napreduje in vpija skrivnosti vožnje s trial motociklom.

Svit Sajevec (levo) in Lovro Setnikar (desno) sta na motociklih sicer tekmeca, a tudi prijatelja, ki si nesebično pomagata.

Tekmovanje v Lukovici se bo po predvidenem urniku začelo ob 11.30, tekmovalci pa morajo s štirimi krogi šestih sekcij opraviti do 15.30. Odgovorno vlogo delegata AMZS bo opravljal Vladimir Andrejka, direktor prireditve pa bo Marjan Kveder. Podrobnosti najdete na tej povezavi.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvolicencaAMTK Koper

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji