Imamo državne prvake v trialu za leto 2022

Člani AMTK Koper so v soboto, 22. oktobra 2022, organizirali peto in hkrati zadnjo dirko sezone državnega prvenstva v trialu, po kateri smo dobili državne prvake v posameznih kategorijah.


S pokalom Karbidovka se je v Lukovici zaključilo letošnje državno prvenstvo v trialu. Za celotno organizacijo so odlično poskrbeli člani AMTK Koper, v veliko pomoč pa so jim bili člani AMD Lukovica. Peta preizkušnja je bila zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena iz Idrije v Lukovico, kar je za marsikaterega tekmovalca pomenilo bolj sproščeno tekmo, saj teren v Lukovici po večini vsi že kar dobro poznajo. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj je ob koncu tekmovanja začelo zelo močno deževati. Organizatorji so v zadnjem hipu malce spremenili tekmovanje, ki je potekalo na petih sekcijah, trialistke in trialisti pa so jih prevozili v petih krogih. Vse sekcije so vsebovale umetne ovire in nekaj naravnega terena, gozdne sekcije pa so bile tokrat zaradi slabe napovedi povsem izvzete. Erik Logar nam je ob koncu tekmovanja povedal, da so bile priprave na tekmovanje zelo pestre, podobno kot že za prvotni termin v septembru. Vremenska napoved je bila za tekmo v Idriji tokrat zelo slaba in tekma v dežju bi bila praktično nemogoča zaradi terena. Zato so prijazno vskočili člani AMD Lukovica in pomagali s prestavitvijo kraja tekmovanja. V nekaj dneh je bilo potrebno pripraviti progo v Lukovici.

Rad bi se še enkrat zahvalil članom AMD Lukovica, ki so pripomogli k izvedbi zadnje dirke državnega prvenstva v trialu. Odločitev o prestavitvi tekme je bila več kot upravičena, kar se je izkazalo tudi danes na dan tekmovanja. Tekmovanje je potekalo dobro, želeli bi si sicer več tekmovalcev, ampak se zavedamo, da so tudi vremenske razmere botrovale k manjši udeležbi tekmovalcev. S tekmo so bili vsi zelo zadovoljni tako, da lahko z optimizmom zremo naprej,

je povedal Logar, ki je na dirki opravljal vlogo vodje prireditve in bil med tistimi, ki so skrbeli, da je vse potekalo karseda tekoče in brez zapletov.

Sajevec suverno najboljši v absolutni konkurenci

V kategoriji T1 smo tokrat lahko spremljali atraktivne in dih jemajoče skoke izkušenega Severina Sajevca (AMD Lukovica), ki je samo potrdil naslov državnega prvaka v absolutni kategoriji DP trial. Po tekmi je strnil občutke o letošnji sezoni.

Sezona je bila uspešna, vse tekme sem odpeljal s 100-odstotnim izkopičkom, tako da sem res zadovoljen. V spominu mi najbolj ostaja prva tekma v Lukovici, kjer je bil prisoten tudi Ali Al Hiasat in sva imela res lepo borbo - sicer le dva kroga, saj se je Ali nato poškodoval, a vseeno,

je povedal Sajevec, ki je izpostavil še Marjana Kvedra, direktorja dirke, ki je rešil situacijo s prestavitvijo dirke iz Idrije v Lukovico.

Severin Sajevec je navduševal z vratolomnim premagovanjem različnih ovir.

Zmaga Vipotniku

Precej bolj napeto dogajanje smo spremljali v kategoriji T2, v kateri je prvo mesto zasedel Borut Vipotnik (AMD Lukovica), drugo Kyle Milne (AMD Lukovica), tretje Klemen Setnikar (AMD Lukovica) in četrto Luka Ožbolt (MCK Jaska). Od prvega do četrtega mesta je med vsakim zgolj točka razlike.

Borut Vipotnik je presenetil z zmago v kategoriji T2.

Vipotnik je bil nad prvim mestom in izidom preostalih tekmecev zelo presenečen, poudaril pa je, da je v tekmi užival. Milne je z današnjim drugim mestom in uvrstitvijo pred Setnikarja potrdil drugo mesto v kategoriji DP trial.

Že med tekmo sem imel občutek, da bo šlo na koncu zelo na tesno. Zavedam se, da sem storil nekaj neumnih napak, ampak vseeno sem zadovoljen z nastopom. Za naslednjo sezono načrtov sicer še nimam. Če bom še tekmoval, potem se bom še naprej meril v modri kategoriji, saj imam v njej še veliko prostora za napredek,

je po tekmi pripovedoval Milne. Tretje mesto v skupnem seštevku državneg prvenstva v kategoriji DP trial je pripadlo Klemnu Setnikarju.

Kyle Milne (levo) in Luka Ožbolt (desno) sta se merila v modri kategoriji.

Ožbolt prvi med mladinci

Pri mlajših je v kategoriji DP mladinci prvo mesto potrdil Luka Ožbolt (MCK Jaska), za kar mu je zadostovalo tudi četrto mesto v modri kategoriji.

Vse pohvale organizatorjem za pripravo in prilagoditev sekcij na mokro podlago. V letošnji sezoni sta mi v spominu najbolj ostali preizkušnji v Lukovici, na katerih sem bil junija zelo motiviran in dobro natreniran. Lahko bi rekel, da sta tisti dve dirki in prvi mesti pripomogli h končnemu prvemu mestu,

je povedal Ožbolt. 

Luka Ožbolt v skoku čez betonsko cev.

Drugo mesto v skupnem seštevku DP mladinci je osvojil Jernej Žvan (AMD Radovljica), ki je tokrat osvojil drugo mesto v kategoriji T3. 

Za mano je super tekma. Sekcij je bilo sicer pet in ne šest, kot je bilo sprva mišljeno, želel pa bi si malce več konkurence. Drugo leto se bom mogoče preizkusil že v modri kategoriji T2, a se zavedam, da bom moral veliko časa nameniti treningu,

je misli kratko strnil Žvan. Tretje mesto v skupni razvrstitvi državnega prvenstva med mladinci je zasedel Lovro Kveder (AMD Lukovica). V kategoriji T3 je sicer v Lukovici tokrat tretje mesto osvojil Mirko Mežek (AMD Radovljica).

Jernej Žvan je osvojil končno drugo mesto med mladinci v državnem prvenstvu.

Lovro Setnikar prepričljivo prvi

Prvo mesto v kategoriji T3 je osvojil Lovro Setnikar (AMD Lukovica), ki je na ta način tudi potrdil naslov državnega prvaka v kategoriji DP otroci.

Sekcije niso bile pretirano težke, zagotovo pa je bilo malo spremembe, ko je začel padati dež in je tekma postala težja. Zmago v prvenstvu mi je prineslo veliko število ur treninga na motorju, na vsaki tekmi pa sem se zelo trudil peljati čim boljše. Najbolj sem si zapomnil tekmo na Vranskem, kjer so bile sekcije malo lažje in sem celotno tekmo odpeljal brez kazenskih točk,

je povedal mladi up slovenskega triala, ki je bil zelo vesel tudi dejstva, da je bil v konkurenci prvič v karieri tudi njegov mlajši brat Nejc, ki je pogumno odpeljal vse sekcije v beli kategoriji T4. 

Lovro Setnikar je zrelo suvereno odpeljal postavljene sekcije za rumeno kategorijo T3.

V razredu T4 se je sicer izkazal Svit Sajevec (AMD Lukovica), ki je zasedel prvo mesto, v skupnem seštevku državnega prvenstva otroci pa drugo mesto. Svit se je ob današnji zmagi počutil zelo dobro.

Moje vožnje so bile dobre, najbolj všeč pa mi je tekmovati. Tudi postavljene sekcije so mi bile všeč, a so bile zaradi dežja malo težje prevozne,

je tokratni nastop ocenil še en mladi up slovenskega triala, pred katerim je svetla prihodnost.

Svit Sajevec se je pogumno spopadel s postavljenimi sekcijami.

Pri ženskah spet suverena Ines Pezič Pregrad 

Med ženskami je bila danes najboljša Ines Pezić Pregrad (AMD Lukovica), ki je v absolutni konkurenci v skupnem seštevku državnega prvenstva za ženske osvojila naslov državne prvakinje.

Tekma je bila zanimiva, ker je malce ponagajal dež. Sekcije so bile lepo pripravljena in se jih je dalo odpeljati tudi v dežju. Sezono bi opisala kot zanimivo, predvsem zaradi enoletne porodniške odsotnosti. Sezono sem začela v beli kategoriji, z nekaj treninga pa sem nato prestopila v rumeno. Ključni trenutek je bila verjetno tekma na Vranskem, kjer me je skrbelo, ali bom zmogla prevoziti višje ovire ali ne, a ko mi je to enkrat uspelo, sem videla, da to zmorem, in mi je bilo lažje,

je pripovedovala državna prvakinja. Nina Berlič (2nRace) je danes osvojila drugo mesto, Jasna Hribar (AMD Lukovica) pa tretje. Za Ines sta se v državnem prvenstvu zvrstili Martina Cvitković (Hrvaška) in Nina Mežek (AMD Radovljica).

Za Ines Pezić Pregrad je uspešna sezona, v kateri je osvojila naslov državne prvakinje v ženski konkurenci.

Ključne besede


AMZStrialdržavno prvenstvolicencadržavni prvakAMTK Koper

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

30

Priljubljenost članka

30

Shrani

Delite s prijatelji