Slovenska reprezentanca na FIA Motošportnih igrah

V Marseillu so se pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) začele motošportne igre, na katerih sodeluje tudi slovenska reprezentanca.

Od leve: Nejc Trček, Klemen Jug, Aleksandar Bogunović, Rebeka Kobal in Domen Jerančič.
Od leve: Nejc Trček, Klemen Jug, Aleksandar Bogunović, Rebeka Kobal in Domen Jerančič.

Mednarodna motošportna sezona je praktično pri koncu. Zadnje dejanje pa se odvija v Franciji, kjer so se pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA zbrale reprezentance, ki sodelujejo na Motošportnih igrah. Med njimi je tudi reprezentanca Slovenije, ki je sestavljena iz treh članov AŠ 2005 in predstavnika AMZS, vodi pa jo Domen Jerančič, predsednik komisije za karting pri AMZS. Motošportne igre zajemajo 16 različnih tekmovalnih disciplin, slovenski predstavniki pa bodo skušali doseči čim višje uvrstitve v treh. Aleksandar Bogunović, član AMZS, sicer mednarodno uveljavljen voznik kartinga, ki je letos dosegel nekaj izvrstnih rezultatov, bo nastopal v disciplini karting sprint. Preostali trije tekmovalci so vsi člani AŠ 2005. Rebeka Kobal in Nejc Trček se bosta preizkusila v disciplini avto slalom, Klemen Jug, nekoč prav tako zelo dober voznik kartinga, pa bo tekmoval v e-športu v digitalnem motošportu.

Slovesna otvoritev iger je bila v sredo, 26. oktobra, zvečer. Svečani mimohod slovenske reprezetance si lahko ogledate na tej povezavi.

Na igrah nastopa 72 držav in 463 športnikov, ki se bodo za zlate, srebrne in bronaste medalje potegovali v šestanjstih motošportnih disciplinah, kot so Rally, Avtoslalom in Cross Car, kot tudi vračajoče se in razširjene kategorije GT, Touring Car, Formula 4, Esports, Drifting in Karting.

Vesel sem, da smo uspeli sestaviti reprezentanco za nastop na igrah. To je velik korak za slovenski avto in motošport. Prepričan sem, da bomo naredili dober vtis in se v določenih kategorijah celo potegovali za medalje,

je pred uradnim začetkom iger povedal vodja slovenske reprezentance Domen Jerančič. Tekmovanje, ki poteka v Marseillu, se bo končalo v nedeljo, 30. oktobra 2022, dogajanje in uvrstitve posameznikov ter rezultate pa lahko spremljate tudi na tej povezavi.

Vseh 72 reprezentanc na skupinski fotografiji.

Ključne besede


AMZSFIAAleksandar BogunovićmotošportDomen JerančičAŠ 2005

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

16

Priljubljenost članka

16

Shrani

Delite s prijatelji