Termini dirk državnega prvenstva mini cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2023

V letu 2023 bo v okviru državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu na sporedu šest dirk. Prva bo v prvi polovici aprila v Vrtojbi, kjer se bo tekmovanje tudi končalo prvo nedeljo v oktobru.

Državno prvenstvo se bo začelo aprila in končalo oktobra.
Državno prvenstvo se bo začelo aprila in končalo oktobra.

Komisija za za cestno hitrostni motociklizem in supermoto je temeljito pretehtala vse možne termine za izvedbo dirk državnega prvenstva v mini cestno hitrostnem motociklizmu v letu 2023 ter odločila, da bo za naslove državnih prvakov v posameznih disciplinah štelo šest preizkušenj. Tekmovalke in tekmovalci z licencami AMZS, ki vozijo v razredih minimoto kadeti, minimoto mladinci, minimoto open, minigp 10, minigp 12, skuter in supermoto se bodo prvič pomerili 10. aprila na dirkališču društva GAS Vrtejba, ki se nahaja tik ob državni meji z Italijo v Vrtojbi. Maja voznice in voznike čaka preizkušnja v Krškem, junija pa bo dirka na progi AMZS Centra kartinga in motošporta v Slovenji vasi pri Ptuju. Konec avgusta bodo pogonski agregati hrumeli na Vranskem na progi, ki bo postavljena na poligonu AMZS Centra varne vožnje, drugo septembrsko nedeljo pa čaka tekmovalce zahtevna preizkušnja na Hrvaškem na progi v Novem Marofu. Državno prvenstvo se bo končalo 1. oktobra, ko bodo znane odločitve o državnih prvakih po dirki v Vrtojbi.

Novost v prihajajoči sezoni je, da se bodo za naslove državnih (in ne več pokalnih) prvakov merili tudi vozniki supermota. Kategoriji minimoto otroci 1 in minimoto otroci 2 sta se preimenovali v kategoriji minimoto kadeti in minimoto mladinci, prvič pa se bodo za naslove najboljših v državnem prvenstvu merili tudi v novi kategoriji minigp 12.

Tekmovanje v supermotu bo v letu 2023 potekalo za državno prvenstvo in ne več za pokalno, kot je bilo v preteklih nekaj letih.

Termini, kraji in organizatorji posameznih dirk za državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu so:

  • 10. april 2023: Vrtojba (GAS Vrtejba)
  • 07. maj 2023: Krško (AMTK Koper)
  • 25. junij 2023: Ptuj (AMD Ptuj)
  • 27. avgust 2023: Vransko (AMD Domžale)
  • 10. september 2023: Novi Marof (Hrvatski motociklistički savez)
  • 1. oktober 2023: Vrtojba (AKK Šempeter)

Ključne besede


AMZSsupermotominimotoskuterdržavno prvenstvolicencaminigpmini cestno hitrostni motociklizem

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

35

Priljubljenost članka

35

Shrani

Delite s prijatelji