V Krškem bo premierna dirka državnega prvenstva za mlade speedway upe

V ponedeljek, 10. aprila, se v Krškem začenja speedway sezona 2023. Premierno se bodo za točke državnega prvenstva merili mladi vozniki na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.


Velikonočni ponedeljek bo v Krškem v znamenju speedwaya. Na stadionu Matije Gubca bomo spremljali dvojni program, in sicer prvo preizkušnjo za državno prvenstvo mladincev od 12 do 16 let v 250 kubičnem razredu ter dirko 1. češke lige v 500 kubičnem razredu. Obe tekmovanji sta organizirani v sodelovanju AMZS z ACCR (Češko avtoklub zvezo).

Trije Slovenci

V letošnji sezoni koledar za državno prvenstvo v speedwayu napoveduje le eno dirko za državnega prvaka v 500 ccm razredu in kar pet dirk za mladince z 250 kubičnimi motorji, ki se je po sodelovanju z madžarskimi vozniki v lanskem letu razširilo v skupno prvenstvo Slovenije in Češke do 250 ccm. Z licenco AMZS bodo na dirki mladincev z motorji s prostornino do 250 ccm nastopali trije vozniki. Največ oči privržencev domačega društva bo bržčas uprtih v Svena Cerjaka in Gregorja Zorka (oba AMD Krško), tretji slovenski voznik v ovalu na progi pa bo Tilen Bračko (AMTK Ljubljana), ki je pozimi iz Krškega prestopil v ljubljanski klub. Preostali vozniku na štartnem seznamu so Čeha Oliver Schmid in Dominik Hrbek, Estonca Frido Viidas in Carlos Saabas, Latvijec Damir Filimonov, Britanec William Cairns in Madžar Zoltan Lovas.

Slovenski aduti na dirki skupnega državnega prvenstva Slovenije in Češke v speedwayu za mlade voznike z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov bodo Sven Cerjak (levo), Gregor Zorko (v sredini) in Tilen Bračko (desno).

Domači želijo visoko

Organizator na domači dirki visoko meri tudi na dirki 1. češke lige, v kateri se bo v letošnji sezoni boril proti češkim klubom iz Prage, Parbubic in Koprivnic ter slovaški Žarnovici. Prav v slednji so pretekli vikend že organizirali dirko za odprto prvenstvo Slovaške, na kateri je član Nick Škorja (AMD Krško) osvojil 14.mesto, aktualni državni prvak Matic Ivačič (ŠD ST Lendava) pa je bil mesto pred njim. Tudi nam bližnji italjanski Terenzano je pretekli konec tedna organiziral dve dirki italijanskega državnega prvenstva, na katerih se je izkazal mladi Anže Grmek (AMTK Ljubljana). Dvakrat je namreč zasedel tretje mesto, uspešno pa se je na ovalne steze vrnil tudi Krčan Luka Omerzel, ki je osvojil 13. in 15. mesto. V postavi AMD Krško bodo tokrat Omerzel in Denis Štojs ter dva voznika iz tujine, in sicer Avstrijec Daniel Gappmaier ter Nemec Julian Kuny, po odpovedi prvenstvene dirke na Poljskem (zaradi napovedanih vremenskih razmer) pa bo v kombinaciji za vožnje tudi Škorja.

Nick Škorja bo tudi letos verjetno nosil največje breme na speedway dirkah za AMD Krško.

Dirka državnega prvenstva za mladince z motorji s prostornino do 250 kubičnih centimetrov in obračun 1. češke lige v Krškem se bo v ponedeljek, 10. aprila 2023, začel ob 14. uri. Preizkus ovalne steze na treningu je predviden ob 12. uri. Vstopnice lahko dobite po predprodajni ceni na Eventimu ali na vseh prodajnih mestih Petrola na tej povezavi.


 

Ključne besede


AMZSAMD Krškodržavno prvenstvospeedwaylicencastadion Matije Gubca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji