Vidmar začenja karting nastope na tekmovanju FIA Academy Trophy

Trinec na Češkem bo od 18. do 21. maja 2023 gostitelj prve dirke tekmovanja FIA Academy Trophy v kartingu, v katerem bo slovenske barve z licenco AMZS branil Aljaž Vidmar. V okviru evropskega prvenstva bosta na isti progi v razredu OK vozila tudi Mark Kastelic in Aleksandar Bogunović.

Aljaž Vidmar letos zastopa barve Slovenije z licenco AMZS na tekmovanju FIA Academy Trophy
Aljaž Vidmar letos zastopa barve Slovenije z licenco AMZS na tekmovanju FIA Academy Trophy

FIA Academy Trophy tekmovanje v kartingu velja za neuradno svetovno prvenstvo, v katerem mladi vozniki iz celega sveta skušajo čim bolj opozoriti nase. Gre za prvenstvo, v katerem imajo vsi tekmovalci povsem enake gokarte s povsem enakimi šasijami, motorji in gumami, zato načeloma nihče nima nobene morebitne prednosti boljšega oziroma kakovostnejšega "materiala". Lani se je v tem tekmovanju zelo dobro odrezal Aleksandar Bogunović, ki je osvojil skupno sedmo mesto ter za vse naslednike iz Slovenije letvico postavil zelo visoko. Letos se bo s tekmeci na treh preizkušnjah prvenstva z licenco AMZS meril Aljaž Vidmar. Član društva AKK Sportstil bo s številko 505 že v Trincu skušal doseči čim boljši rezultat ter se v konkurenci 46 voznikov prebiti v finale, kar bi za Vidmarja pomenilo lep uspeh, saj v ostri mednarodni konkurenci ni milosti in se je potrebno za vsak kvadratni centimeter proge ter mesto na stezi neizprosno in nepopustljivo boriti do zadnjega atoma moči ter pri tem imeti še nekaj sreče.

Po dirki v Trincu sledita še dve FIA Academy Trophy preizkušnji. Naslednja bo med 15. in 18. junijem 2023 v Rødbyju na Danskem, zadnja pa potem sredi vročega poletja med 27. in 30. julijem 2023 v Cremoni v Italiji.

Ob vožnjah v tekmovanju v prvenstvu FIA Academy Trophy bo potekala tudi dirka evropskega prvenstva v razredih OK Junior in OK. V slednjem bosta slovenske barve z licenco AMZS med 93 prijavljenimi vozniki branila Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic.

Tekmovanje boste lahko v živo v neposrednem prenosu na YouTube-u spremljali na tej povezavi.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar Bogunovićevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoMark KastelicFIA Academy TrophyAljaž VidmarlicencaOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

5

Priljubljenost članka

5

Shrani

Delite s prijatelji