Vidmar Trinec zapušča na 13. mestu

Češki Trinec je bil od 18. do 21. maja 2023 gostitelj prve dirke tekmovanja FIA Academy Trophy v kartingu. Slovenske barve z licenco AMZS je branil Aljaž Vidmar. V okviru evropskega prvenstva sta na isti progi v razredu OK vozila še Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic.


FIA Academy Trophy tekmovanje v kartingu se je začelo s preizkušnjo v Trincu na Češkem. Slovenske barve z licenco AMZS letos brani Aljaž Vidmar, ki se je na tekmovanje dobro pripravil. V veliko pomoč mu je bil oče Slavko, ki je skrbel, da je vse teklo, kot sta si s sinom zamislila. Mladi Vidmar je začel dokaj previdno in na začetku spoznaval tekmece (vseh je bilo 45) ter tudi progo. To mu je šlo dobro od rok in nog, saj je skozi vožnje v posameznih skupinah vidno dvigoval ritem ter se prebijal naprej. Seštevek kvalifikacijskih voženj mu je navrgel 79 točk in 22. mesto, kar je pomenilo, da se mu je uspelo prebiti v finalno vožnjo. Vanjo se je pognal zelo odločno in pogumno. Na stezi je izkoristil nekaj napak tekmecev in po 21 krogih v cilj pripeljal na 13. mestu. Zmago je sicer odnesel norveški voznik Marius Barry-Berg.

V prvenstvu FIA Academy Trophy sledita še dve preizkušnji. Naslednja bo med 15. in 18. junijem 2023 v Rødbyju na Danskem, tretja in hkrati zadnja pa bo potem med 27. in 30. julijem 2023 v Cremoni v Italiji.

Ob vožnjah v tekmovanju v prvenstvu FIA Academy Trophy je potekala tudi dirka evropskega prvenstva v razredih OK Junior in OK. V slednjem sta slovenske barve z licenco AMZS med osemdeseterico voznikov branila Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic. Bogunović je s kvalifikacijskimi vožnjami opravil nekoliko bolje kot Kastelic, ki je imel tudi nekaj smole, saj je prejel nekaj kazni. Te so ga po lestvici potisnile navzdol in se mu tudi zaradi njih ni uspelo prebiti v finalno vožnjo, saj je s 126 točkami zasedel 39. mesto, v finale pa je peljalo prvih 36 mest. Bogunović je zbral 181 točk in se je v finalno vožnjo pognal z 21. mesta. Na koncu je ciljno črto prečkal na 16. mestu. Zmage se je sicer veselil Italijan Gabriel Gomez.

Nasmejani Bogunović je v finalni vožnji pridobil pet mest.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar Bogunovićevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoMark KastelicFIA Academy TrophyAljaž VidmarlicencaOK

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji