Uvodna dirka evropskega prvenstva parov v Krškem

V soboto, 1. julija 2023, bo Krško gostilo prvo dirko evropskega prvenstva v speedwayu za pare, ki vozijo motorje s prostornino do 250 kubičnih centimetrov.


AMD Krško organizira prvo od skupno štirih dirk evropskega prvenstva parov v speedwayu za voznike od 12 do 16 let na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov. Med desetimi evropskimi reprezentancami bodo barve AMZS in Slovenije branili Sven Cerjak, Tilen Bračko in Gregor Zorko, vodil pa jih bo Gregor Arnšek. Pomerili se bodo z reprezentancami Poljske, Velike Britanije, Švedske in Madžarske, v drugi skupini dirke pa bodo nastopile še reprezentance Estonije, Nemčije, Danske, Češke ter mešana ekipa Latvije in Finske. 

Prednost domače proge

Na prvi izmed štirih dirk bodo naši mladeniči poskusili izkoristiti prednost domače proge ter presenetiti favorizirane tekmece. Močan adut Slovenije bo zagotovo član AMD Krško Sven Cerjak, ki ima s krškim ovalom po spomladanski dirki za državno prvenstvo neporavnane račune, saj se ni uspel prebiti na stopničke, na zadnjih nekaj dirkah pa je prikazal zelo dobre vožnje. 

Pred dirko se počutim odlično, saj sem v dobri tekmovalni formi. Dirko v Petišovcih sem izkoristil za dober trening. V soboto pričakujem odlične nastope in da bomo z ekipo pobrali kar največje število točk. Konkurenca bo močna, ampak na prejšnjih dirkah sem dokazal, da se lahko kosam z najboljšimi evropskimi vozniki v kategoriji do 250 ccm,

 

je samozavesten Cerjak, ki je v spremljevalnem programu pravkar minule dirke za državno prvenstvo na ovalu v Petišovcih pri Lendavi stestiral formo in se prepričal, da je dobro pripravljen.

Sven Cerjak v dobri formi in samozavestno pričakuje sobotne boje na stezi v Krškem.

Na progi na prekmurski ravnici je ob Cerjaku in Madžaru Zoltanu Lovasu vozil tudi mladi član AMTK Ljubljana Tilen Bračko. 

Zelo se veselim sobotne ekipne dirke v Krškem, kjer bomo s fanti združili moči za čim boljši rezultat. Potrudil se bom po svojih najboljših močeh in upam, da bo dirka za nas uspešna,

je povedal Bračko. Tretji slovenski voznik bo Gregor Zorko (AMD Krško), ki bo verjetno čakal na priložnost, če Cerjaku ali Bračku ne bo šlo, kot bi si želela. Na stadion Matije Gubca se v reprezentančnih zasedbah vračajo tudi finalisti z aprilske dirke za državno prvenstvo v razredu do 250 ccm, Poljak Maksymilian Pawelczak, Britanec William Cairns, Latvijec Damirs Filimonovs in Madžar Zoltan Lovas, zato se med mladimi speedway asi prihodnosti zagotovo obetajo napeti in zanimivi boji.

Sven Cerjak (levo) in Tilen Bračko (desno) bosta udarna aduta Slovenije na prvi od štirih dirk parov v razredu do 250 ccm.

Po dirki v Krškem se serija za evropsko prvenstvo parov za voznike od 12 do 16 let na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov seli v Motalo na Švedsko, kjer bo dirka 16. julija, nato pa sta na sporedu še avgustovski dirki, in sicer 29. avgusta na Češkem v Pragi in 31. avgusta v Bydgoszczu na Poljskem.

V soboto se gledalcem v Krškem znova obeta obilo speedway dirkaške akcije na progi stadiona Matije Gubca.

Dirka v Krškem se prične ob 19.uri, trening pa je na sporedu že ob 15. uri. Vstopnice so v predprodaji na voljo na prodajnih mestih Petrola in na tej povezavi. Vse druge podrobnosti v zvezi z dirko lahko najdete tukaj.

Ključne besede


AMZSspeedwayevropsko prvenstvolicencaSven CerjakTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji