Bračko peti, Zorko enajsti v Liberecu

Liberec na Češkem je bil prizorišče tretje dirke državnega prvenstva Slovenije in Češke v speedwayu za mlade upe od 12 do 16 let. Z licencama AMZS sta dirkala Tilen Bračko in Gregor Zorko.

Gregor Zorko (v sredini zadaj) in Tilen Bračko (desno) sta se pogumno spopadla s progo in tekmeci v Liberecu.
Gregor Zorko (v sredini zadaj) in Tilen Bračko (desno) sta se pogumno spopadla s progo in tekmeci v Liberecu.

Ovalna proga v Liberecu na Češkem je gostila tretjo preizkušnjo državnega prvenstva Slovenije in Češke za speedway voznike od 12 do 16 let na motorjih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov. Z licencama AMZS sta se za čim boljšo uvrstitev potegovala Tilen Bračko (AMTK Ljubljana) in Gregor Zorko (AMD Krško).

Bračko pogumno v boj

Tilen Bračko je zadnjo dirko v Plznu nesrečno začel in končal že v prvem krogu prvega ovinka prve vožnje. K sreči padec ni pustil posledic in mladi član ljubljanskega speedway podmladka se je tokrat dobro odrezal. Vozil je hrabro in se s tekmeci boril po najboljših močeh ter skupaj osvojil 7 točk (1, 2, 1, 3), kar mu je prineslo končno 5. mesto. Za četrtim mestom in prebojem v finalno vožnjo je bil "prekratek" le za dve točki.

Tilen Bračko je pozabil na padec v Plznu in se je uvrstil na končno 5. mesto.

Manjkal je Cerjak

Ob odsotnosti zmagovalca zadnje dirke Svena Cerjaka (AMD Krško), ki je manjkal zaradi osebnih razlogov, je posavski speedway zastopal Gregor Zorko. V prvem nastopu na tej progi je imel kar nekaj problemov in težav z nastavitvijo motorja, ki jih do konca dirke žal ni uspel rešiti in premagati. Vknjižil je le točko v štirih nastopih ter pristal na začelju lestvice. Vendar domov je odšel bogatejši za dragoceno izkušnjo. Spoznal je novo progo in se lahko prepričal, kako pomembno je ustrezno nastaviti motor, da v ovinkih in ravninah deluje po tvojih željah ter razvije hitrost, s katero nato puščaš tekmece za seboj. V finalno vožnjo so se sicer prebili domači voznik Adam Nejezchleba, Nemec Kacper Cymerman ter Poljaka Dominik Barylka in Kevin Nycz. Zmagal je Nycz pred Nejezchlebo in Barylko, četrti pa je bil Cymerman.

Gregor Zorko (op. a. na rdečem motorju v sredini fotografije) je imel preglavice z nastavitvijo motorja, zato se mu dirka ni izšla po željah in načrtih, a je vseeno bogatejši za novo dragoceno dirkaško izkušnjo.

Četrta od skupno petih dirka državnega prvenstva v speedwayu za mlade voznike od 12 do 16 let v 250-kubičnem razredu bo v petek, 21. julija 2023 v Pardubicah. Še malce prej, in sicer v soboto, 1. julija 2023, mladinsko zasedbo Slovenije v razredu z motorji do 250-kubičnih centimetrov čaka dirka za evropsko prvenstvo parov, ki bo v Krškem.

 

Ključne besede


AMZSspeedwaylicencaTilen BračkoGregor Zorkospeedway 250

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji