Na Vranskem bodo voznice in vozniki kartinga lovili nove točke državnega prvenstva

Tretja dirka državnega prvenstva v kartingu bo v nedeljo, 16. julija 2023, na progi v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Na Vranskem bo v nedeljo tekmovalo približno 130 voznic in voznikov iz Slovenije in tujine.
Na Vranskem bo v nedeljo tekmovalo približno 130 voznic in voznikov iz Slovenije in tujine.

AMZS Center varne vožnje, ki je zgrajen po zgledu podobnih centrov v Avstriji in Nemčiji, bo prizorišče nove preizkušnje voznic in voznikov kartinga za točke državnega prvenstva Slovenije. Dirkališče je zelo priljubljeno med domačimi in tudi tujimi dirkači, zato lahko tokrat pričakujemo množično udeležbo tekmovalk in tekmovalcev ne samo iz Slovenije, temveč tudi iz Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Srbije in Črne Gore. Razgibana 1050 metrov dolga asfaltna steza bo pripravljena na zahtevne preizkušnje, ki bodo poleg slovenskega prvenstva štele še za točke FIA CEZ (centralno-evropske cone), pokalnega prvenstva Sportstil in RMC Avstrije.

Kot za ostale tekme, tudi za to potrebujemo približno mesec dni priprav za urejanje dokumentacije in dovoljenj, pogovore z ljudmi, ki sodelujejo pri organizaciji (štarter, sodniki  tehnična komisija, verifikacija, sodniki, medicinsko osebje, gasilci...)  in ostalimi, ki nam pomagajo pri urejanju padocka. Pričakujemo okoli 130 voznikov, od tega jih bo približno tretjina iz slovenskih klubov, ostali tekmovalci pa bodo prišli iz tujine,

je povedal Roman Jernejc, alfa in omega AKK Sportstil, ki organizira tokratno dirko. Gokarti bodo na progi, na kateri se vozi desni krog, grmeli že v petek, ko bodo na sporedu prosti treningi.

Roman Jernejc (levo) posluša dirkača na eni od predhodnih dirk na Vranskem.

Na dirki pričakujemo čim boljše tekmovanje, napete in zanimive ter fair vožnje. Predvsem pa si želimo, kot vsak organizator, da bi tekmovanje izpeljali brez nezgod,

je še dodal Jerenjc, ki bo na dirki opravljal funkcijo predsednika žirije tekmovanja. Najboljši slovenski kartisti bodo letos tekmovali drugič na slovenskih tleh za točke v državnem prvenstvu. Prva tekma v državnem prvenstvu v kartingu je namreč potekala v prvi polovici marca v Jesolu v Italiji, druga pa v začetku junija v Slovenji vasi pri Ptuju. Obe dirki sta se odvijali v suhem in toplem vremenu, tudi v nedeljo na dan tokratne dirke pa vremenske napoved kažejo na toplo in suho vreme. Še posebej, če bo huda vročina, to lahko močno vpliva na končne rezultate tekmovanja. 

Na dirko se pripravljam kondicijsko, tako da doma izvajam razne treninge ali pa se s kolesom odpravim na bližnji hrib, med vikendi pa, kolikor mi čas dopušča, treniram na dirkališču v Jesolu. Trenutno sem v skupini Rotax Max na drugem mestu. Konkurenca v tem razredu je zelo močna, saj je na vsaki dirki veliko tekmovalcev, ki so hitri. Ciljam na naslov državnega prvaka, vendar se bo za to še potrebno boriti,

je pred dirko povedal Nik Trobec (AMD Ptuj). Voznice in vozniki se bodo na progi merili v šestih različnih kategorijah, in sicer Rotax Micro, Rotax Mini, Rotax Junior, Rotax Max, Rotax DD2/Masters in KZ2. V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem bomo verjetno priča ostrim in napetim bojem za točke državnega prvenstva Slovenije, v katerem letos nato sledi le še ena dirka, in sicer 24. septembra, ko bodo v Slovenji vasi pri Ptuju znani končni rezultati sezone in državni prvaki v posameznih razredih.

Nik Trobec (308) se nadeja naslova državnega prvaka, a trenutno je v razredu Rotax Max po dveh dirkah na drugem mestu.

Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto, 15. julija, in bodo potekale od zgodnjega dopoldneva, v nedeljo, 16. julija, pa se bo dirkaški program, ki bo obsegal tri vožnje v posameznem razredu, začel ob 9. uri, končal pa s podelitvijo priznanj najboljšim po koncu zadnje vožnje, ki je načrtovana ob 15.30.

 

Ključne besede


AMZSkartingVranskodržavno prvenstvoAMZS Center varne vožnje VranskoRoman JernejcAKK Sportstildržavno prvenstvo v kartingu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji