V suhem vremenu v Slovenji vasi izpeljali drugo dirko državnega prvenstva v kartingu

Drugo dirko sezone državnega prvenstva v kartingu so v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi pripravili člani AMD Ptuj.

Davidu Planku (204) je pripadlo skupno drugo mesto v razredu Rotax MAX Junior.
Davidu Planku (204) je pripadlo skupno drugo mesto v razredu Rotax MAX Junior.

Sončna nedelja je v AMZS Karting in motošportni center v Slovenjo vas privabila številne voznice in voznike, ki so se merili na drugi dirki državnega prvenstva v kartingu. V sklopu dirke so vozili tudi za točke CEZ (centralno evropske cone), prvenstvo Avstrije in pokal Sportstil. Organizacija preizkušnje je bila pod budnimi očesi prizadevnih članov AMD Ptuj. Tekmovanje je potekalo v razredih Rotax Micro MAX, Rotax Mini MAX, Rotax MAX Junior, Rotax MAX Senior, DD2/DD2 Master in KZ2, v vsakem razredu pa so tekmovalke in tekmovalci odpeljali po tri vožnje. Kvalifikacije za štartna mesta so vozili že v soboto, na nedeljskih dirkah pa je nato tekmovalo 75 voznic in voznikov. Dirkanje je potekalo na visoki ravni, vsi na progi pa so pokazali veliko mero pripravljenosti ter imenitne boje v lovu na čim boljša mesta. Tekmovanje je pričelo nekaj minut čez 9. uro z razredom Rotax Micro Max, zaključilo pa se je malce po 15. uri, ko so tretji krog odpeljali v razredu KZ2.  Prisotni gledalci so bili lahko zadovoljni, saj so videli vrsto zanimivih obračunov in dirkaške akcije na stezi. Tudi vreme je služilo organizatorjem, saj je bilo dopoldanskem času lepo, sončno in toplo vreme, v popoldanskem času pa se je nekoliko pooblačilo, vendar dežja ni bilo in dirka je v celoti potekala v suhem vremenu. Ker je dirka štela tudi za pokalno prvenstvo SSC Sportstil, prvenstvo CEZ in RMC Avstrije, je bilo na štartu tudi veliko tekmovalk in tekmovalcev iz tujine.

Najmlajši brez strahu 

V razredu Rotax Micro MAX, v katerem so vozili najmlajši, se je zmage veselil Timon Grgič (AMD Šlander Celje), drugo mesto je osvojil Filip Ferk Žerak (AMD Hajdina), na tretji stopnički na zmagovalnem odru pa je stala Neli Štrajhar (AMD Ptuj). 

Timon Grgič (5) je v Slovenji vasi zanesljivo krmaril kart do skupne zmage v razredu micro.

V kategoriji Rotax Mini MAX se je prvega mesta veselil Maj Rakuša (AMD Ptuj), sledil pa mu je Maj Tušek Haladea (AMD Ptuj). Rakuša je pokazal dobro pripravljenost, saj je imel v vseh treh vožnjah najboljši čas. V obeh najšibkejših razredih smo videli na progi triindvajset voznikov, ki so po progi vozili brezkompromisno in brez strahu ter pokazali veliko borbenosti v lovljenju čim boljših rezultatov in končnih uvrstitev.

Maj Rakuša (117) se je veselil skupne zmage v razredu mini.

Levar najhitrejši

Pri mladincih v kategoriji Rotax MAX Junior je tekmovalo osem slovenskih dirkačev, med katerimi je bil najhitrejši Jure Levar (AMD Šlander Celje). Hitre in dobre vožnje so na drugo mesto pripeljale Davida Planka (AKK Sportstil), na najnižjo stopničko na zmagovalnem odru pa je stopil Aljaž Vidmar (AKK Sportstil). Druga dirka v sezoni je med tekmovalci demonstrirala veliko željo po dobrih vožnjah in rezultatu, zato je bilo na stezi vseskozi zelo napeto, saj je konkurenca v letošnji sezoni v tem razredu zelo močna.

Sadar prvi

V razredu Rotax MAX Senior so na progi prav tako potekali napeti obračuni med vozniki, ki so se vsi trudili po najboljših močeh pokazati, da so dobro pripravljeni. Tekmovalo je sedemnajst dirkačev, med njimi jih je bilo šest s slovensko licenco. V skupnem seštevku treh dirk je na najvišjo stopničko stopil Mai Sadar (AMD Šlander Celje) in s tem dokazal, da je trenutno najboljši v tem razredu. Že v kvalifikacijah je dosegel izvrsten rezultat in si s tem izboril zelo dobro štartno pozicijo, kar mu je omogočilo nekoliko lažje delo s tekmeci. Na drugi stopnički za zmagovalce je stal Nik Trobec (AMD Ptuj ), tretje mesto pa je pripadlo Taju Kovačiču (AMD Ptuj).

Mai Sadar (399) si je suvereno privozil skupno zmago v razredu senior.

Nepremagljivi De Ruwe

V razredu DD2 je znova dominiral Xen De Ruwe (AKK Sportstil). Z novo zmago je upravičil sloves najboljšega in nepremagljivega voznika razreda DD2. Konkurenti mu preprosto spet niso bili kos. V točkovanju za slovensko državno prvenstvo sta mu sledila na drugem mestu Matic Kolmanič (AMD Šlander Celje), na tretjem pa Massimo Volk (AKK Sportstil). V tem razredu je sicer skupaj vozilo dvanajst dirkačev.

Xen De Ruwe (435) tekmecem ni dovolil, da bi ga ugnali.

Mlakar suveren v vseh vožnjah

Tudi v kategoriji KZ2 je bilo v vseh treh vožnjah napeto. Skupne zmage se je na koncu veselil Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), ki je kljub fizično naporni dirki prikazal izvrstno pripravljenost. Odlično se je odrezal že v kvalifikacijah, nato pa v vseh treh vožnjah tekmecem ni dovolil, da bi ga prehiteli in si je pripeljal tri prva mesta. Druga skupno je bila Sara Markučič (AMD Šlander Celje), tretje mesto pa je zasedel prekaljeni veteran Karim Greblo (AMD Ptuj), ki je nekaterim mlajšim pokazal, da so izkušnje še kako pomembne. 

 

Tretja dirka od skupno štirih načrtovanih za točke državnega prvenstva Slovenije v kartingu v letu 2023 bo na sporedu v nedeljo, 16. julija, v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, organizirali pa jo bodo člani AKK Sportstil.

Ključne besede


AMZSkartingSlovenja vasAMD Ptujdržavno prvenstvolicencaAMZS Karting in moto športni center

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

33

Priljubljenost članka

33

Shrani

Delite s prijatelji