Gajser in Pancar na zaključku skandinavske turneje

V nedeljo, 13. avgusta, bo na sporedu petnajsta dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v letu 2023. Na Veliki nagradi Švedske bosta z licenco AMZS vozila Tim Gajser in Jan Pancar.


Oba najboljša slovenska motokrosista Tim Gajser in Jan Pancar sta na štartni listi petnajste dirke letošnje sezone svetovnega prvenstva, ki bo ta konec tedna na sloviti progi Uddevalla v neposredni bližini mesta Gothenburg. Velika nagrada Švedske bo nova priložnost za naša dirkača, da še izboljšata rezultat, ki sta ga zabeležila pred štirinajstimi dnevi na Finskem

Tim Gajser počasi, vendar vztrajno dviguje svojo formo, saj je bil, nazadnje, v obeh vožnjah na severu Evrope, šesti. Švedska proga, ki je dolga 1620 metrov, mu zaradi trde podlage bolj odgovarja kot mivkasti v Lommelu in Vantaai.

Kljub optimističnemu odhodu na Švedsko pa petkratni svetovni prvak zaradi naravne katastrofe v Sloveniji z mislimi ostaja tudi doma:

Dober, če ne kar spektakularen rezultat sem dosegel na Veliki nagradi Finske, kar je nov korak na poti, da se vrnem na vrh. Na žalost je v zadnjem tednu v Sloveniji zelo deževalo, kar je povzročilo hude poplave. Upam, da se bodo vsi prizadeti čim hitreje postavili na noge. Zaradi vsega tega tudi nisem mogel veliko trenirati na motorju, vendar se na Švedsko odpravljam s pozitivnimi mislimi in komaj čakam novo dirko.

Prva vožnja VN Švedskem v razredu MXGP bo v nedeljo, 13. avgusta 2023, ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Pancar med deseterico

V zadnji del sezone razreda MX2 se z dobrimi občutki podaja Jan Pancar, ki je v skupnem seštevku na desetem mestu. Skandinavsko turnejo želi zaključiti z dobrim rezultatom, saj je na Finskem osvojil 9. mesto. Tudi njemu podlaga na progi Uddevalla bolj odgovarja, zato upa, da bo znova med deseterico in da bo nekaj preteklih slabih vožen le še bled spomin.

Jan Pancar si želi dobre uvrstitve tudi na Švedskem. 

Prva vožnja VN Švedskem v razredu MX2 bo v nedeljo, 13. avgusta 2023, ob 13.15, druga pa ob 16.10.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarMX2svetovno prvenstvo v motokrosu

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji