Alex Novak želi postati voznik v prvenstvu MXGP in tam zmagovati

V Motoreviji preberite pogovor z obetavnim motokrosistom Alexom Novakom.


Alex Novak je obetaven 11-letni motokrosist, ki je letos v mednarodni konkurenci naredil velik korak naprej. Konec aprila je v Franciji na dirki evropskega prvenstva jugozahodne cone v razredu EMX 65 v dveh vožnjah prepričljivo dvakrat prvi prečkal ciljno črto, zmage v tem rangu tekmovanja pa se je veselil tudi maja na radizelski progi. Ko ni na motorju, je povsem običajen fant, ki so mu, kot večini otrok današnjega časa, najbolj pri srcu računalniške igrice in pa seveda igranje s prijatelji.

Ko sem bil star štiri leta, mi je ati za veliko noč kupil električni motor. Takoj sem ga preizkusil doma in na njem sem se počutil odlično. Nisem imel nobenih težav in takoj mi je bil všeč. Vsak dan sem se šel vozit po travniku, medtem ko je bil moj pes Jack na sprehodu.

Kdo sestavlja njegovo ekipo, kdo je njegov vzornik, kako uskljajuje treninge in tekme s šolskimi obveznosti, kaj je njegov glavni cilj ter kaj bi počel, če se ne bi ukvarjal z motokrosom, preberite v Motoreviji.

Pogovor za Motorevijo: Želim postati voznik v prvenstvu MXGP in tam zmagovati

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

18

Priljubljenost članka

18

Shrani

Delite s prijatelji