Alex Novak zmagal v Franciji, Taj Golež tretji

Na dirki evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone za voznike razredov EMX 65 in EMX 85 je vozila šesterica Slovencev z licencami AMZS.

Nasmejana slovenska voznika na stopničkah za zmagovalce: Alex Novak (v sredini) in Taj Golež (desno) v družbi drugouvrščenega domačega voznika, Tima Lopesa (levo).
Nasmejana slovenska voznika na stopničkah za zmagovalce: Alex Novak (v sredini) in Taj Golež (desno) v družbi drugouvrščenega domačega voznika, Tima Lopesa (levo).

Sezono dirk evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone so odprli v Franciji. V razredu EMX 65 so slovenske barve z licencami AMZS zastopali Alex Novak, Taj Golež, Leo Gajser in Svit Vižintin, v močnejšem razredu EMX 85 pa sta vozila Val Slavec in Maj Kotarc. 

Izvrstni predstavi Novaka in Goleža

Alex Novak je imenitno opravil nalogo na progi Sainte Radegonde, saj je zanesljivo dobil obe vožnji ter zmagal na dirki in hkrati povedel v skupnem seštevku točkovanja evropskega prvenstva razreda EMX 65 z maksimalnim možnim izkupičkom 50 točk. Zelo dobro je zahtevno mednarodno preizkušnjo odpeljal tudi Taj Golež. Dvakrat je v cilj pripeljal tretji in se je veselil skupno 3. mesta na zmagovalnem odru ter 40 točk v skupnem seštevku. Svit Vižintin je v prvi vožnji osvojil 12. mesto, v drugi pa se ni uvrstil med dobitnike točk. Skupno je z devetimi točkami zasedel 18. mesto. Leo Gajser je tokrat ostal brez točk in je skupno osvojil 26. mesto.

Alex Novak je v Dardon Gueugnonu povsem deklasiral tekmece in prepričljivo zmagal v obeh vožnjah.

V kategoriji motorjev s prostornino do 85 kubičnih centimetrov slovenska predstavnika nista bila v ospredju in si nista privozila točk za evropsko prvenstvo razreda EMX 85. Val Slavec je skupno zasedel 35. mesto, Maj Kotarc pa je tekmovanje končal na 39. mestu.

Druga od štirih preizkušenj evropskega prvenstva v razredih EMX 65 in EMX 85 bo v nedeljo, 21. maja 2023. Na sloviti radizelski progi v Orehovi vasi bodo dirko pripravili člani ŠD MX Akademija Sašo Kragelj.

Ključne besede


AMZSmotokrosevropsko prvenstvoEMX85EMX65Tai GoležLeo GajserVal SlavecAlex NovakSvit VižintinMaj Kotarc

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

9

Priljubljenost članka

9

Shrani

Delite s prijatelji