Vrh in Novak vozila na Portugalskem

Na četrti dirki evropskega prvenstva jugozahodne cone v motokrosu za voznice in voznike motorjev s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov sta slovenske barve z licencama AMZS branila Alex Novak in Miha Vrh.

Novaku tokrat dirka ni izpolnila upanj in pričakovanj.
Novaku tokrat dirka ni izpolnila upanj in pričakovanj.

Mladi motokrosisti, ki vozijo v evropskem prvenstvu jugozahodne cone, so se iz Španije, kjer so vozili pred tednom dni, preselili na Portugalsko. Tokrat so merili v kraju Fernao Joanes, ki se nahaja dobri dve uri vožnje z avtomobilom severovzhodno od Coimbre. Na progi Crossdromo das Lajes sta z licencama AMZS slovenske barve zastopala Alex Novak v razredu EMX65 in Miha Vrh v razredu EMX85.

Druga vožnja pokvarila vtis

Vrh je po španski preizkušnji, v kateri je skupno le za točko zgrešil zmagovalne stopničke razreda EMX85, tokrat vozil malce bolj zadržano in mu proga očitno ni ustrezala. V prvi vožnji je ciljno črto prečkal na 7. mestu ter pustil dober vtis in lepo napoved za drugo vožnjo, ki pa se mu ni posrečila tako dobro, saj je na koncu v cilj pripeljal na 15. mestu. Skupno je na dirki osvojil 12. mesto, v skupni seštevek točkovanja za evropsko prvenstvo pa je na Portugalskem vknjižil 20 točk. Zmago na dirki si je sicer zagotovil Italijan Niccolo Mannini. Pred zadnjo preizkušnjo ima član društva MX Bistrc skupaj 87 točk, z njimi pa trenutno v skupnem seštevku voznic in voznikov jugozahodne cone zaseda 10. mesto.

Mihi Vrhu se predvsem druga vožnja ni posrečila ter izšla v skladu z načrti in željami.

Novak skupno še vedno na osmem mestu

1595 metrov dolga in dokaj trda proga tudi Novaku ni prinesla tistega, kar si je morda želel ali pričakoval na tej preizkušnji. V prvi vožnji v šibkejšem razredu motorjev s prostornino do 65 kubičnih centimetrov je v cilj pripeljal na 10. mestu. Tudi druga vožnja se mlademu upu AMD Brežice ni iztekla, kot si jo je zamislil. Ciljno črto je namreč prečkal na 14. mestu. Skupno je preizkušnjo v tem razredu dobil Španec Carlos Martin Jimenez, sicer zmagovalec obeh voženj. Novak je tokrat na dirki zbral skupaj 18 točk, kar mu je prineslo 14. mesto, v skupnem seštevku točkovanja jugozahodne cone pa je s 85 točkami na 8. mestu.

Zadnja preizkušnja za točke evropskega prvenstva v motokrosu jugozahodne cone bo v nedeljo 12. junija 2022 na sloviti radizelski progi. V vlogi organizatorja bodo člani AMD Orehova vas.

Ključne besede


AMZSmotokrosRadizelAMD Orehova vasevropsko prvenstvoEMX85EMX65Miha VrhlicencaAlex Novak

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

8

Priljubljenost članka

8

Shrani

Delite s prijatelji