Državno prvenstvo v motokrosu se nadaljuje na progi v Dolini pod Kalom

V nedeljo, 10. septembra 2023, je na znameniti progi Cukarca v Dolini pod Kalom na sporedu šesta dirka državnega prvenstva v motokrosu.


Organizacija šeste dirke za točke državnega prvenstva v Dolini pod Kalom bo tudi tokrat v rokah članov AMD Šentvid pri Stični. Steza poteka po istem terenu, kot do sedaj, je pa letos doživela korenite spremembe. Proga je prenovljena in preoblikovani so dejansko vsi zavoji in skoki. S spremembami so že tako atraktivno progo postavili še na višjo raven, vse z namenom, da bo proga tekmovalcem omogočila atraktivno in varno vožnjo, gledalcem pa omogočila več uživanja v vožnjah svojih favoritov. Tekmovalni krst je proga v novi izvedbi doživela že na dirki za pokalno prvenstvo in o pogojih na novi, preurejeni progi so tekmovalci izrazili zelo pozitivno mnenje.

Dve dirki pred koncem prvenstva marsikaj še odprto

V vseh kategorijah državnega prvenstva je prijavljeno lepo število tekmovalcev. Tekmovali bodo v osmih različnih tekmovalnih razredih, najmlajši dirkači v razredu MX50 pa bodo lovili točke pokalnega prvenstva.

V vseh kategorijah je dve dirki pred koncem še marsikaj odprto, tako da bodo tekmovalci v nedeljo morali pokazati vse svoje znanje in sposobnosti, da bo njihov izkupiček po predzadnji dirki čim boljši.

V razredu MX 65 Alex Novak (AMD Brežice) prikazuje zelo suverene vožnje in je v letošnjem celotnem prvenstvu izgubil le tri točke od maksimalnih 200, ki bi jih lahko osvojil. Na drugem mestu sledi Taj Golež (Motocross klub Trbovlje) in na tretjem Leo Gajser (ŠD Motokros Akademija Sašo Kragelj).

V razredu MX 85 je borba za mesto državnega prvaka bolj izenačena. Najboljši do sedaj Val Slavec (ACJ Sport) ima dve dirki pred koncem prvenstva le štiri točke prednosti pred Jako Mervičem (Društvo GAS Vrtejba).

V razredu MX 125 si je nekaj prednosti nabral voznik domačega društva AMD Šentvid pri Stični Žan Oven. Bolj napeto je na naslednjih treh mestih, kjer so med tekmovalci dokaj majhne razlike in se bodo morali zelo potruditi in na progi pokazati vse svoje znanje za čim boljši izkupiček in rezultat pred zadnjo dirko.

Tudi v razredu MX2 ni še nič odločeno. Trenutno najbolje kaže Galu Hauptmanu (AMD Šentvid pri Stični. Nista pa daleč niti Alen Gajser in Tilen Demšič (oba Športno društvo TIGA243).

Pri voznikih najmočnejšega razreda MX Open bo svoje vodilno mesto v točkovanju državnega prvenstva poskušal obdržati Miha Bubnič (ŠD Myteam motocross), načrte pa mu bosta poskusila prekrižati najbližja zasledovalca po točkah, Denis Jakša (AMD Kolpa MXS) in Jaka Završan (ŠD Myteam motocross).

Najstarejši vozniki vozijo v dveh kategorijah, MX Veterani 40 in MX Veterani 50. V teh dveh razredih pa imamo dva voznika, ki suvereno vodita in sta v letošnjem prvenstvu osvojila vse možne točke. Pri mlajših veteranih je to Simon Lavrin (AMD Slovenske Konjice), pri starejših pa Bogomir Gajser (Motocross ski Gajser team).

Vabljeni ob progo Cukarca na prijeten dirkaški dan

Glede na to, da je v večini tekmovalnih razredov še marsikaj odprto, nas v nedeljo čakajo napeti boji na progi. Upajmo, da se bo ob progi zbralo čim več gledalcev, ki bodo v bodrenju svojih favoritov preživeli prijeten nedeljski dan.

Predsednik AMD Šentvid pri Stični Matej Šteh pravi, da so v pripravo nedeljske dirke vsi člani vložili ogromno truda in z veseljem pričakujejo nedeljo, ko bodo na njihovi progi spet zahrumeli motorji. Zaradi drugih obveznosti žal na nedeljski dirki ne bo njihovega najboljšega dirkača Jana Pancarja, ki tekmuje v svetovnem prvenstvu razreda MX2. Kljub temu pa veliko pričakujejo tudi od svojih ostalih tekmovalcev. Žan Oven, Gal Hauptman in Jaka Peklaj so njihovi dirkači, ki se potegujejo za najvišja mesta v svojih kategorijah.

Ključne besede


motokrosdržavno prvenstvotekmovanje

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

26

Priljubljenost članka

26

Shrani

Delite s prijatelji