Grmek v Vojensu do 15. mesta

Dansko središče speedwaya Vojens je gostilo zadnjo izmed treh dirk svetovnega prvenstva mladincev SGP2. Na dirki so presenetili domači rezervni vozniki, smetano v skupnem seštevku pa so pobrali Poljaki.

Anže Grmek z osvojenimi 4 točkami končal na 15. mestu in tudi v skupnem seštevku pristal na repu razpredelnice.
Anže Grmek z osvojenimi 4 točkami končal na 15. mestu in tudi v skupnem seštevku pristal na repu razpredelnice.

Proga je bila že na treningu mehka in nepredvidljiva, do dirke so jo organizatorji utrdili, a je ostalo nekaj mehkih zaplat, ki so bile vzrok za številne padce. Zaradi odstopov sta priložnost dobila domača rezervna voznika Bastian Pedersen in William Drejer, ki sta izkoristila poznavanje proge in slednji se je prebil celo do finalne vožnje in končal kot tretji. 

Predstavnik Slovenije in AMZS Anže Grmek je dirko začel obetavno, z drugim mestom z zunanje štartne pozicije. V nadaljevanju je osvojil še dve tretji mesti, dvakrat pa je na zahtevni progi, ki je vsako napako kaznovala z izgubo mest, končal brez točk. Z osvojenimi 4 točkami je končal na 15. mestu in tudi v skupnem seštevku pristal na repu razpredelnice. 

Mateusz Cierniak (moda čelada) je povozil štartno vrvico in prvič letos ostal brez finala.

Drama za zmago v skupnem seštevku se je začela odvijati v polfinalu, ko je vodeči Mateusz Cierniak povozil štartno vrvico in prvič letos ostal brez finala. Priložnost se je ponudila rojaku Bartlomieju Kowalskemu in Avstralcu Keynanu Rewu, ki bi z zmago lahko osvojila naslov prvaka. Oba sta priložnost zapravila že v polfinalnih vožnjah in se s tretjima mestoma nista uspela uvrstiti v finale.

Cierniak je tako drugo leto zapored osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka. Za njim sta se za popolno poljsko zmagoslavje zvrstila še Damian Ratajczak in Kowalski. 

Mateusz Cierniak je drugo leto zapored osvojil naslov mladinskega svetovnega prvaka. Na drugem mestu Damian Ratajczak, na tretjem Bartlomiej Kowalski. 

V nedeljo bo na istem prizorišču še dirka serije SGP, kjer lahko Bartosz Zmarzlik dve dirki pred koncem serije Poljski zagotovi še članski naslov svetovnega prvaka. 

Ključne besede


speedwayAnže Grmek

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

2

Priljubljenost članka

2

Shrani

Delite s prijatelji