V Slovenji vasi bomo dobili državne prvake v kartingu

V AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi pri Ptuju bo v nedeljo, 24. septembra, na sporedu četrta in hkrati zadnja dirka državnega prvenstva v kartingu.


Ta konec tedna bo v AMZS Karting in motošportnem centru v Slovenji vasi pri Ptuju zelo živahno, saj se bo odvijala četrta in hkrati zadnja dirka državnega prvenstva v kartingu. Tekmovanje bo potekalo pod okriljem organizatorja AMD Ptuj, in sicer na najdaljši karting pisti v Sloveniji, dolgi kar 1005 metrov in široki od 8 do 10 metrov, kar pomeni, da je praktično povsod možno prehitevanje. Steza je tekmovalcem dobro znana, saj so na njej opravili že vrsto treningov, v začetku junija pa se je tu odvijala tudi druga dirka državnega prvenstva v tej sezoni. Proga se ponaša tudi z najdaljšim in najhitrejšim ovinkom pri nas.

V Slovenji vasi bomo med vozniki in voznicami z licencami AMZS dobili državne prvake leta 2023 v posameznih kategorijah, poleg državnega prvenstva Slovenije pa bo dirka štela tudi za točke FIA CEZ (Centralne evropske cone), pokalnega prvenstva Sportstil in RMC Avstrije, zato lahko pričakujemo množično udeležbo tujih voznikov iz sosednjih držav. Tekmovanja se bo udeležilo približno 100 voznikov, od tega 40 slovenskih dirkačev. Grmenje kartov se bo slišalo že v petek, ko se pričnejo prosti treningi, v soboto so na sporedu kvalifikacije, s katerimi bodo tekmovalci dobili izhodiščna mesta za nedeljsko tekmo, v nedeljo pa sledi dirka, na kateri bodo dirkači in dirkačice odvozili po tri vožnje, ki bodo odločale o zmagovalcih v posameznih skupinah.

Nedeljska dirka se bo začela ob 9. uri s prvim krogom najmlajših iz kategorije Rotax Micro Max in zaključila predvidoma ob 15.30, z vožnjo zadnjega kroga tekmovalcev razreda KZ2. Po zaključku tekmovanja bo podelitev nagrad najboljšim tekmovalcem v letošnji sezoni kartinga iz posameznih razredov.

Najboljši slovenski kartisti bodo letos tekmovali tretjič na slovenskih tleh za točke državnega prvenstva, prva uvodna tekma v državnem prvenstvu v kartingu je namreč potekala v prvi polovici marca v italijanskem Jesolu, druga tekma državnega prvenstva je potekala v Slovenji vasi pri Ptuju v začetku junija, tretja na Vranskem v mesecu juliju. Vse tri tekme so bile izpeljane v suhem in toplem vremenu in upajmo, da bo tako tudi v nedeljo, kar lahko dobro vpliva na končni rezultat tekmovanja.

Voznice in vozniki kartinga se bodo na progi merili v šestih različnih kategorijah in sicer Rotax Micro Max, Rotax Mini Max, Rotax Max Junior, Rotax Max Senior, Rotax DD2/Masters in KZ2. Za naslove državnih prvakov se obeta ogorčen boj. V razredu Rotax Micro je v najboljšem položaju Filip Ferk Žerak (AMD Hajdina), na drugem mestu je Timon Grgič (AMD Šlander Celje), v razredu Rotax Micro pa je na prvem mestu Maj Rakuša (AMD Ptuj), saj ima za sabo niz zmag vseh treh tekem državnega prvenstva, sledi mu Maj Tušek Haladea (AMD Ptuj). Napeto bo tudi v mladinskem razredu Rotax Junior, v katerem ima trenutno vodstvo Jure Levar (AMD Šlander Celje), tesno mu sledi Aljaž Vidmar (AKK Sportstil).  V razredu Rotax Senior je trenutno najboljši Nik Trobec (AMD Ptuj), ki je letos prestopil v ta razred, sledi mu Mai Sadar (AMD Šlander Celje), razlike med tekmovalcema so majhne, o naslovu utegne odločati zadnja dirka v nedeljo. V razredu Rotax DD2 si je nepremagljiv Xen De Ruwe ( AKK Sportstil) že zagotovil prestižni naslov, saj je zmagal na vseh dirkah in si privozil neulovljivo prednost, drugi na lestvici je po tretji dirki državnega prvenstva Matic Kolmanič (AMD Šlander). V razredu KZ2 je trenutno na vodilnem mestu Dimitrij Mlakar (AMD Hajdina), sledi mu tekmovalka Sara Markučič (AMD Šlander Celje).

Na nedeljski tekmi pričakujemo približno 100 voznikov, od tega okoli 40 slovenskih in 60 ali več tujih voznikov. Pričakujemo lepo dirko, lepo vreme in dobre rezultate domačih voznikov. Proga je urejena v skladu z licenco in aktivirane so vse službe, ki so potrebne za izvedbo dirke. Da smo že drugič organizatorji dirke državnega prvenstva, pomeni, da skrbimo, da imajo slovenski vozniki vsaj tri dirke na domačih tleh, saj to ni samo dirka državnega prvenstva, ampak se točkuje tudi za dirko CEZ, pokalnega prvenstva Sportstil in RMC Avstrije,

je pred dirko povedal predsednik AMD Ptuj Uroš Langerholc.

Ključne besede


kartingTekmovanjeAMD Ptujdržavno prvenstvoAMZS Karting in moto športni center

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji