Bogunović in Kastelic na svetovnem prvenstvu na dirkališču Franciacorta

Na dirkališču v italijanski Franciacorti bo med 5. in 8. oktobrom FIA svetovno prvenstvo v kartingu, na katerem bosta z licenco AMZS med 115 vozniki v razredu OK tekmovala tudi dva slovenska kartista, Aleksandar Bogunović in Mark Kastelic.


Na dirkališču Franciacorta v italijanskem Castrezzatu so danes na sporedu prosti treningi, v petek in soboto kvalifikacijske dirke, v nedeljo pa predfinale in finale.

Pred menoj je najpomembnejša dirka sezone, svetovno prvenstvo v kartingu. Dirka bo potekala na dirkališču Franciacorta v Italiji, kjer sem v preteklosti že odpeljal nekaj dobrih dirk, pred dobrima dvema tednoma sem na pripravljalni dirki Champions of the future tukaj končal na 22. mestu v konkurenci 104 voznikov. Konkurenca je v članski kategoriji OK izjemna in veseli me, da sem bil na tem nivoju opažen s strani tovarniške ekipe Tony Kart in postal njihov voznik. V letošnji sezoni imamo sicer nekaj težav pri konkurenčnosti pogonskih agregatov, a vendarle so občutki pred dirko pozitivni. Vse bom naredil za dobro uvrstitev, saj je moje moštvo tesno povezano s Ferrari Driver Academy in zagotovo je to odlična priložnost za dokazovanje in odskočna deska za preboj v Formulo 4,

je pred najpomembnejšo dirko sezone povedal Aleksandar Bogunović.

Aleksandar Bogunović bo dal vse od sebe za dobro uvrstitev.

Od svetovnega prvenstva si veliko obeta tudi Mark Kastelic. Tudi on je pred dvema tednoma vozil na pripravljalni dirki Champions of the future v Franciacorti:

Danes se začne dirka za svetovno prvenstvo, od katere si veliko obetam, glede na to, da sem se dobro odrezal že na dirki pred dvema tednoma, ki je bila prav tako na tej progi, v podobnih vremenskih razmerah, kot so predvidene za ta konec tedna, prav tako so se je udeležili podobni udeleženci, kot so sedaj na štartni listi.

Mark Kastelic si veliko obeta od svetovnega prvenstva na dirkališču Franciacorta.

Ključne besede


kartingSvetovno prvenstvoAleksandar BogunovićMark Kastelic

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

28

Priljubljenost članka

28

Shrani

Delite s prijatelji