V Cremoni Kastelic in Bogunović v finalu

Na progi v Cremoni se je med 27. in 30. aprilom odvijala četrta dirka prvenstva WSK Super Master Series, na kateri so z licencami AMZS slovenske barve zastopali Mark Kastelic, Aleksandar Bogunović in Oskar Poberaj.

Bogunović je imel v Cremoni tudi nekaj smole zaradi tehničnih težav.
Bogunović je imel v Cremoni tudi nekaj smole zaradi tehničnih težav.

Karting dirkališče v Cremoni je bilo prizorišče četrte in hkrati zadnje preizkušnje prvenstva WSK Super Master Series v letu 2023. V razredu OK sta se z licencama AMZS med 54 vozniki merila tudi Mark Kastelic in Aleksandar Bogunović. V eliminacijskih dirkah je bil nekoliko boljši Bogunović, vendar sta oba vozila zelo zbrano in z vožnjami nakazovala, da bi se lahko na koncu prebila zelo visoko. Oba sta se uvrstila v skupino prefinal B, v kateri je Kastelic v cilj pripeljal na 11. mestu, Bogunovića pa je po odličnem štartu in vožnji na 4. mestu štiri kroge pred koncem zaustavila tehnična težava (odlomljen nosilec pokrova verige), zaradi katere je moral zapeljati v bokse in je izgubil kar nekaj dragocenih mest. V finalno vožnjo se je Kastelic pognal iz petnajste štartne vrste, Bogunović pa iz osme. Na koncu je Kastelic zasedel 31. mesto, kar je tudi posledica kaznih petih sekund, ki jo je dobil pri enem od nevarnih prehitevanj, Bogunović pa je v cilj pripeljal na 18. mestu.

S končnim rezultatom nisem zadovoljen, ampak vseeno je za menoj dober dirkaški konec tedna. Zdaj potujem na Češko v Trinec, kjer bom vozil dirko Champions of the Future, nato pa me čaka dirka evropskega prvenstva,

je na kratko strnil misli Bogunović po koncu tekmovanja. Po štirih dirkah je prvenstvo končano. Bogunović in Kastelic sta vknjižila vsak po 9 točk in sta si razdelila 40. mesto.

Poberaj brez finala

V razredu Mini Gr3 je z licenco AMZS nastopil Oskar Poberaj. Med 46 vozniki je upal, da bi se lahko prebil v finale. Eliminacijske dirke je odpeljal solidno in iz vožnje v vožnjo stopnjeval uvrstitve ter kazal napredek. Vendar v prefinalu A se mu vožnja ni izšla po željah in načrtih. V cilj je pripeljal na 22. mestu, kar pa žal ni bilo dovolj za finale. V skupnem seštevku je Poberaj tekmovanje končal na 55. mestu z eno osvojeno točko.

Ključne besede


AMZSkartingAleksandar BogunovićMark KasteliclicencaOskar PoberajOKWSK Master SeriesMini Gr3

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

20

Priljubljenost članka

20

Shrani

Delite s prijatelji