Lovro Setnikar debitiral na evropski trial preizkušnji

Italijanski Piazzatorre je bil v soboto, 25. maja, in nedeljo, 26. maja, prizorišče uvodne preizkušnje evropskega prvenstva v trialu. Z licenco AMZS se je prvič v karieri z evropsko konkurenco soočil Lovro Setnikar.

Lovro Setnikar (98) na eni izmed sekcij v Piazzatorreju.
Lovro Setnikar (98) na eni izmed sekcij v Piazzatorreju.

Piazzatorre v Italiji je gostil prvo dirko evropskega prvenstva v trialu. Organizacija preizkušnje je bila v rokah članov Motocluba Bergamo. Ti so pod budnim očesom trial komisarjev in odgovornih združenja FIM Evropa pripravili 12 zelo zahtevnih sekcij, ki jih je bilo potrebno vsak dan prevoziti dvakrat. V ostri mednarodni konkurenci je z licenco AMZS debitiral mladi Lovro Setnikar, ki je tekmoval v razredu International Youth Championship.

Lovru Setnikarju je na težkih sekcijah asistiral oče Klemen.

Sobota se mu žal ni iztekla tako, kot je želel in upal. Nekaj napak je storil tudi zaradi pomanjkanja izkušenj pri vožnjah na tej ravni tekmovanja in na koncu po dveh krogih voženj po postavljenih sekcijah pristal na 25. mestu. A že naslednji dan, v nedeljo, je mladi 12-letni član AMD Lukovica, pokazal, da se lahko na težkih sekcijah dobro kosa s tekmeci. Po dveh krogih si je tokrat privozil 19. mesto ter popravil sobotni rezultat, hkrati pa si je nabral dragocene izkušnje, ki jih bo lahko s pridom izkoristil tako na domačih kot tujih trial tekmah.

Druga od skupno štirih načrtovanih preizkušenj evropskega prvenstva v trialu bo 27. in 28. julija v kraju Isola 2000 v Franciji, nato sledi 3. in 4. avgusta tekma v Grossheubachu v Nemčiji, konec tekmovanja pa bo z dirko 10. in 11. avgusta v Kramolinu na Češkem.

Ključne besede


AMZStrialevropsko prvenstvolicencaLovro Setnikar