Idealna linija #9: motokros, speedway in cestno hitrostni motociklizem

Deveta oddaja sezone ponuja vpogled v motokros dirki svetovnega prvenstva v Latviji in Italiji. Poroča o uvrstitvah mladih slovenskih motokros upov na polfinalnih preizkušnjah evropskega prvenstva v Romuniji. Aktivni so bili tudi speedwayisti in cestno hitrostni motociklisti.


Najboljši motokros vozniki, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so vozili deveto in deseto preizkušnjo sezone. Potekali sta v Kegumsu v Latviji in Maggiori v Italiji. Tim Gajser je Jorgeju Pradu odvzel rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP in ima po polovici sezone 34 točk prednosti. Dobro se je odrezal tudi drugi slovenski voznik v tem tekmovanju Jan Pancar. Mladi motokros upi Slovenije so se v Zarnestiju v Romuniji potegovali za finalne vstopnice evropskega prvenstva v razredih EMX 65 in EMX 85, ki bo sredi julija v Loketu na Češkem. Aktivni so bili tudi vozniki speedwaya. Anže Grmek se je dobro kosal s tekmeci v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo mladincev do 21 let in v Terenzanu vknjižil dve zmagi v vožnjah. V Italiji je bil tudi Julian Kuny, Nemec, ki vozi z licenco AMZS. V Debrecenu na Madžarskem pa je na priložnost za tekmovanje čakal aktualni državni prvak v speedwayu med člani Matic Ivačič. Prav tako na Mažarskem pa so se za točke evropskega pokala v okviru tekmovanja Alpe Adria merili cestno hitrostni motociklisti. Slovenske barve z licenco AMZS so branili v različnih razredih Marko Jerman, Aleš Brzin in Enej Logar. 

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSTim GajsermotokrosJan PancarMatic IvačičAlpe Adriaspeedwaycestno hitrostni motociklizemevropsko prvenstvosvetovno prvenstvoAnže GrmeklicencaJulian Kuny