Idealna linija #4: cestno hitrostni motociklizem, karting, speedway in motokros

Četrta oddaja sezone vas popelje na dirke državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, kartingu in motokrosu, dva slovenska voznika pa sta bila dejavna tudi na mednarodnem prizorišču v karting tekmovanju FIA Academy Trophy in na dirki svetovnega prvenstva v speedwayu.


Za cestno hitrostnimi motociklisti v državnem prvenstvu Slovenije je zelo zahtevna druga dirka sezone, ki se je odvijala na dirkališču Pannonia Ring. Izvedeli boste, kaj vse je voznikom povzročalo preglavice na Madžarskem, kjer je po svoje k rezultatom prispeval tudi zelo neprijeten in močan veter. Prvič letos so se za točke državnega prvenstva merili tudi v kartingu. Dirko je gostil AMZS Karting in motošportni center v Slovenji vasi, kjer je bilo praktično v vseh razredih zelo zanimivo in napeto vse do zadnje vožnje. Jure Levar je zastopal Slovenijo uvodni dirki tekmovanja FIA Academy Trophy, ki je potekala v Val d'Argentonu v Franciji, kjer je imel v finalu obilo smole. Matej Žagar pa se je pomeril z najboljšimi vozniki speedwaya na uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva, ki je bila na stadionu Milenium v Donjem Kraljevcu na Hrvaškem. Zelo živahno pa je bilo na motokros progi Prilipe, na kateri so se prvič letos za točke odprtega državnega prvenstva merili motokrosisti v osmih različnih razredih. Če želite izvedeti in videti več, vabljeni k ogledu četrte oddaje sezone!

Ključne besede


AMZSmotokroskartingdržavno prvenstvospeedwaycestno hitrostni motociklizemsvetovno prvenstvoFIA Academy Trophylicenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

12

Priljubljenost članka

12

Shrani

Delite s prijatelji