Idealna linija #5: speedway v Krškem in motokros na Portugalskem ter zgodba o funkcionarjih na dirkah

Peta oddaja sezone vas popelje na kvalifikacijsko dirko evropskega prvenstva v speedwayu in na blatno motokros preizkušnjo svetovnega prvenstva v motokrosu. V posebni motošportni zgodbi pa več o sodnikih, delegatih in drugih funkcionarjih na različnih motošportnih in karting dirkah.


V Krškem se je odvijala ena od kvalifikacijskih dirk evropskega prvenstva v speedwayu. Pred številnimi gledalci, ki so zasedli tribune stadiona Matije Gubca, je med trojico slovenskih voznikov Anže Grmek za las ostal brez napredovanja v naslednji kvalifikacijski krog. Peto dirko sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je gostila Agueda. V izjemno zahtevnih vremenskih razmerah in na povsem blatni progi so se vozniki borili ne samo med seboj, ampak predvsem z izjemno blatno progo. Poglejte, kako sta z njo opravila Tim Gajser in Jan Pancar. Različne dirke v motošportnih panogah in kartingu potrebujejo za izvedbo cel kup osebja ob progi. Kaj so njihove naloge, kako in zakaj jih izvajajo, kako se izobražujejo in seznanjajo z novostmi, ki jih morajo vedeti, da so tekmovanja v skladu z mednarodnimi smernicami in dirkaškimi standardi globalnih panožnih zvez, ter kako pridobijo funkcionarsko licenco, pa izveste, če pogledate peto oddajo sezone.

Vabljeni k ogledu!

 

Ključne besede


AMZSmotokrosspeedwayevropsko prvenstvosvetovno prvenstvokvalifikacijelicencafunkcionarska licenca

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

11

Priljubljenost članka

11

Shrani

Delite s prijatelji