Idealna linija #10: motokros, speedway, cestno hitrostni motociklizem, karting in enduro

Deseta oddaja sezone ponuja vpogled tri preizkušnje državnega prvenstva, ki so potekale v motokrosu, speedwayu in cestno hitrostnem motociklizmu ter dosežke slovenskih voznikov na dirkah svetovnega prvenstva v enduru, kartingu in speedwayu 250.


Slovenski vozniki speedwaya so se merili na prvi dirki državnega prvenstva na ovalu v Petišovcih, kjer je bilo vse do konca sila zanimivo in napeto, odločale pa so malenkosti. Mlada slovenska speedwayista Sven Cerjak in Tilen Bračko sta se preizkusila med vrstniki na svetovni ravni na kvalifikacijski dirki za finale serije Speedway Grand Prix 3 v Teterowu v Nemčiji. Gal Hauptman je debitiral na dirki svetovnega prvenstva v enduru v Bettoli v Italiji, Jure Levar pa je tekmoval z vrstniki na drugi preizkušnji neuradnega svetovnega prvenstva v kartingu na tekmovanju FIA Academy Trophy, ki je bila na dirkališču Orechova Poton na Slovaškem. V Mačkovcih so pripravili drugo dirko državnega prvenstva Slovenije v motokrosu, cestno hitrostni motociklisti pa so v Brnu na Češkem vozili tretjo preizkušnjo za točke državnega prvenstva. Podrobnosti o motošportnem in karting dogajanju vas čakajo v deseti oddaji sezone.

Vabljeni k ogledu! 

 

Ključne besede


AMZSmotokrosendurokartingdržavno prvenstvospeedwaycestno hitrostni motociklizemsvetovno prvenstvoFIA Academy TrophylicencaIdealna linijaspeedway 250