Žagar brani tretje mesto v Cardiffu

Principality stadion v valižanski prestolnici Cardiff bo to soboto gostil peto dirko letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayu. Za našega Mateja Žagarja, ki nastopa v barvah AMZS, bo to, ob zaostanku osmih točk za ključno osmerico, zelo pomembna preizkušnja.


Legendarni oval, ob katerem se vedno zbere več kot 40 tisoč gledalcev in se mu angleška sveta nogometna trava vsako leto znova umika zgolj za eno dirko, je že pogosto ustrezal našemu vozniku. Žagar namreč že skoraj pregovorno nima težav s tehnično zahtevnimi progami. To je več kot prepričljivo, s tretjim mestom na VN Velike Britanije, dokazal tudi lani. Po nekaj smole na zadnji dirki za VN Švedske si tako njegovi navijači, predvsem pa Žagar precej obetajo od nove dirke, po kateri bo za najboljšo svetovno petnajsterico že polovica letošnje sezone dirkanja za naslov svetovnega prvaka. »Motorje sem dobil iz servisa, v torek pa sem jih preizkusil na treningu v Krškem,« je povedal Žagar in dodal še svoj pogled na zadnjo dirko najvišjega nivoja:

Švedska VN je minila v znamenju slabe startne številke, saj mi starti iz zunanjih položajev po tem, ko so pred mojim nastopom poravnali stezo, niso šli na roko. Naredil sem tudi dve napaki z izbiro napačne linije, kar me je stalo boljšega točkovnega izkupička, sem pa bil zadovoljen z motorji in hitrostjo.

Žagar je letos odpeljal zgolj tri dirke v Švedski profesionalni ligi, zato je trenutno tudi nekoliko manj na motorju, zato ne skriva, da so bili krogi, opravljeni v Krškem, še kako pomembni:

Na motorjih sem se dobro počutil in mislim, da sem lahko v Cardiffu ponovno konkurenčen. Še malo sreče in uspeh ne sme izostati.

Naš voznik v SP trenutno zaseda enajsto mesto (28 točk), udobno vodstvo pa si je že ustvaril Britanec Tai Woffinden (65) pred Švedom Fredrikom Lindgrenom (54), Rusom Emilom Sayfutdinovim (48) in Poljakom Maciejem Janowskim (47). Slednji je slavil tako lani v Cardiffu kot na minuli dirki v švedskem Hallstaviku.

Ključne besede


Matej ŽagarSpeedway GPspidvejspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji