Žagar v boj za mesto na prihodnjem svetovnem prvenstvu v speedwayu

Matej Žagar se bo nocoj v nemškem Landshutu potegoval za eno od treh mest, ki zagotavljajo nastop na svetovnem prvenstvu v speedwayu leta 2019.


Najboljši slovenski speedwayist, ki tekmuje z licenco AMZS, je po petih dirkah letošnjega svetovnega prvenstva v speedwayu na enajstem mestu. Za osmerico, ki ima pravico nastopa v naslednji sezoni, zaostaja že za 12 točk. Za izboljšanje rezultata ima sicer Žagar priložnost še na petih tekmah svetovnega prvenstva, a serijski slovenski državni prvak – osvojil je vse naslove od leta 2002, si lahko nastop med elito zagotovi tudi na današnji GP Challenge dirki, ki bo v Landshutu na Bavarskem – prvi trije iz te dirke si namreč prislužijo neposredno vstopnico za boj za naslov svetovnega prvaka v prihodnji sezoni. Žagar je odlično nastopil na kvalifikacijski dirki v slovaški Žarnovici, kjer je zmagal. Poleg dobrih voženj za uvrstitev na zmagovalni oder bo potreben tudi kanček sreče, zato trenutno enajsti najboljši speedwayist na svetu upa, da mu bo fortuna čim bolj naklonjena.

Sicer pa imajo speedwayisti, ki se potegujejo za naslov svetovnega prvaka, po dirki za VN Velike Britanije minulo soboto v Cardiffu, kjer je Žagar osvojil šest točk, nekaj premora. Njihovo naslednje prizorišče bo švedska Malilla, kjer jih 11. avgusta čaka dirka za VN Skandinavije.

Ključne besede


Matej ŽagarSpeedway GPspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji