Žagarju ni uspelo

Nastop na finalni dirk tekmovanja GP Challenge v speedwayu v Nemčiji se za Mateja Žagarja ni izšel po njegovih željah. Naš najboljši speedwayist si bo tako moral mesto, ki vodi do nastopov v svetovnem prvenstvu v speedwayu leta 2019 zagotoviti na dirkah letošnjega prvenstva.


V nemškem Landshutu je včeraj potekalo finale GP Challenge dirke, s katere so se trije najboljši speedwayisti uvrstili na svetovno prvenstvo v speedwayu leta 2019. Naš Matej Žagar je maja odlično nastopil na kvalifikacijski dirki na Slovaškem, kjer je zmagal, včeraj pa je odpeljal le eno vožnjo. V drugi je namreč padel in ni nadaljeval tekmovanja. Tako je osvojil le dve točki, kar je pomenilo 15. mesto.

Na prva tri mesta, ki zagotavljajo nastopanje v svetovnem prvenstvu v prihodnjem letu, so se uvrstil Poljak Kolodziej, Danec Iversen in Šved Lindback.

Naslednja preizkušnja letošnjega svetovnega prvenstva, dirka za VN Skandinavije, bo 11. avgusta 2018 v švedski Malilli. Ta bo za Žagarja zelo pomembna, saj za najboljšo osmerico, ki ima zagotovojen nastop med elito tudi v prihodnjem letu, zaostaja že za 12 točk (trenutno je uvrščen na enajsto mesto). 

Ključne besede


Matej ŽagarSpeedway GPspidvejspeedway

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji