Uvod v Patagoniji brez lanskega svetovnega prvaka Herlingsa

Na startu v Neuquenu bo večina najboljših motokrosistov na svetu, med njimi Tim Gajser, ki tudi letos tekmuje z licenco AMZS.


Najboljši motokrosisti – manjka le lanski svetovni prvak Jeffrey Herlings, ki okreva po operaciji noge, so že zbrani v Argentini, kjer jih ta konec tedna čaka uvodna preizkušnja za točke svetovnega prvenstva. Slovenski šampion Tim Gajser je na novo tekmovalno sezono odlično pripravljen. Gajser je na pripravljalnih dirkah dosegal zelo dobre rezultate, kot je povedal na ponedeljkovi novinarski konferenci AMZS, pa je zelo zadovoljen tudi z novim Hondinim motociklom, zato optimistično pričakuje prvo dirko za svetovno prvenstvo v razredu MXGP, na kateri želi poseči v sam vrh.

Dodaten razlog za optimizem 22-letnika, ki bo tudi letos zastopal barve AMZS in Slovenije na vseh dirkah najvišje ravni, je široka in hitra proga v Neuquenu, ki mu zelo ustreza, kar je dokazal v letih 2016 in 2017, ko je na njej že zmagal na dirkah za svetovno prvenstvo.

Ob odsotnosti lanskega svetovnega prvaka v MXGP Nizozemca Herlingsa bodo Gajserjevi največji tekmeci lanski svetovni podprvak Italijan Antonio Cairoli, Francoz Romain Febvre in Belgijec Clement Desalle.

Kvalifikacije bodo jutri, 2. marca, dirka pa v nedeljo, 3. marca 2019: start prve vožnje bo ob 17.15, druge ob 20.10, obe bo mogoče spremljati na Šport TV.

Ključne besede


MXGPTim GajserAMZS športmotokorsmotocross

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji