Gajser po padcu napredoval na četrto mesto

Tim Gajser je na odprtem italijanskem prvenstvu zaostal le za Cairolijem. Drugo mesto je odlična popotnica za Argentino, kjer se bo 3. marca začelo svetovno prvenstvo v motokrosu.


S tretjo in hkrati finalno dirko se je v Mantovi končalo letošnje italijansko odprto prvenstvo v motokrosu. Spomnimo, lani je ravno to prizorišče usodno vplivalo na sezono našega najboljšega motokrosista Tima Gajserja. Tokrat je šlo k sreči vse veliko bolj po načrtih: v finalni dirki je osvojil četrto mesto, a z doseženim najhitrejšim časom v enem krogu dokazal, da je v zelo dobri formi in da se bo tudi letos  enakovredno boril z najboljšimi motokrosisti na svetu, ki se bodo na prvi dirki za svetovno prvenstvo razredu MXGP 3. marca 2019 pomerili v Argentini. 

Gajser je boljšo uvrstitev zapravil s padcem v uvodnem krogu, ki ga je končal šele na 35. mestu, nato pa se je z odločno vožnjo prebil v ospredje in na cilju zaostal le za zmagovalcem Cairolijem, drugouvrščenim Naglom in tretjim Pradom. O zelo dobri Gajserjevi formi priča tudi to, da je v kvalifikacijski dirki premagal vse tekmece, tudi Febvreja in Cairolija.

Skupni zmagovalec odprtega italijanskega prvenstva je postal Cairoli z 240 točkami pred Gajserjem, ki je zbral 200 točk, in Pradom s 160 točkami.

V Mantovi sta v razredu MX2 z licenco AMZS nastopila še dva motokrosista:  Jan Pancar in Maks Mausser. Slednji je bil v kvalifikacijah prepočasen, da bi se uvrstil na dirko. Hitrejši je bil Pancar, ki se je uvrstil na dirko in na njej osvojil 27. mesto s krogom zaostanka. 

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosJan PancarmotocrossMaks MausserMX2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji