Gajser spet za Cairolijem

Na drugi dirki italijanskega odprtega prvenstva v motokrosu v Ottobianu je bil vrstni red enak kot na prvi dirki: zmagal je Antonio Cairoli pred Timom Gajserjem. A tokrat je bil obračun najboljših dveh motokrosistov veliko bolj izenačen kot na prvi dirki.


Italijan Antonio Cairoli je bil najhitrejši na štartu in je vodil prvih devet krogov, a večje prednosti si ni mogel privoziti. Gajser ga je ujel in tudi prehitel, vodil dva kroga, toda tudi najboljši slovenski motokrosist si ni mogel privoziti večje prednosti - Cairoli je bil stalno tesno za njim. Dobra dva kroga pred koncem je Gajser naredil manjšo napako pri izbire linije na progi, na kateri so se naredile globoke tirnice, kar je Cairoli izkoristil in se spet prebil v vodstvo, ki ga ni izpustil do cilja. Tako kot enakovreden boj s Cairolijem je razveseljivo tudi, da je bil Gajser tudi z doseženim najhitrejšim časom na krog povsem enakovreden Cairoliju.

V kvalifikacijski vožnji v razredu MX2 sta v svoji skupini - zaradi številnih prijavljenih so bili vozniki razdeljeni v dve skupini - nastopila tudi Jan Pancar in Maks Mausser, a se nista uvrstila med najboljših štirideset, ki so nato nastopili na dirki.

Tretja, zadnja dirka letošnjega odprtega italijanskega prvenstva bo v nedeljo, 10. februarja 2019, v Mantovi. Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo začelo prvi vikend v marcu v Argentini.

Tim Gajser pred začetkom nove sezone MXGP stopnjuje formo.

Ključne besede


Tim GajsermotokrosJan PancarAntonio CairolimotocrossMaks MausserMX2

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji