Gajser sezono začel z drugim mestom

Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je letošnjo tekmovalno sezono začel z nastopom na prvi dirki odprtega italijanskega prvenstva na Sardiniji, kjer je bila močna konkurenca, saj je nastopilo kar nekaj najboljših motokrosistov: Cairoli, Febvre, Paulin ...


Tim Gajser, ki tudi letos tekmuje z licenco AMZS, je na prvi dirki, na kateri so nastopili zgolj vozniki v razredu MXGP, osvojil tretje mesto; prehitela sta ga Antonio Cairoli in Romain Febvre. V finalni vožnji, kjer je nastopilo po 20 najboljših iz razredov MXGP in MX2, je bil Gajser uspešnejši, saj je osvojil drugo mesto. Med vožnjo se je malce zapletel na prvem ovinku, kjer sta mu ušla Cairoli in lanski svetovni prvak v razredu MX2 Jorge Prado. Dirko je dolgo vozil na tretjem mestu, tri kroge pred koncem pa je ujel in prehitel Prada. Na cilj je pripeljal drugi. 

Z drugo vožnjo sem zelo zadovoljen, saj smo med odmorom spremenili nekatere nastavitve na motociklu. V drugi vožnji sem imel tudi manj težav z bolečinami v rokah, moj tempo vožnje je bil dovolj hiter, da sem ujel in tudi prehitel Prada,

je po dirki povedal Gajser.

Na dirki je v razredu MX2 z licenco AMZS nastopil tudi Maks Mausser, a je odstopil že v uvodnih krogih in se ni uvrstil v finalno vožnjo.

Ta konec tedna bo druga (od treh) dirka odprtega italijanskega prvenstva v Ottobianu.

Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo začelo prvi vikend v marcu v Argentini.

Ključne besede


MXGPTim GajsermotokrosAntonio CairolimotocrossMaks Mausser

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji